Fudbal

FIFA ĆE I OD SRBIJE TRAŽITI STADION "PELE"! Infantino najavio sa sahrane - ovo će biti zahtev SVIM zemljama!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Predsednik FIFA Đani Infantino najavio inicijativu te organizacije u čast preminule legende

Izvor: Profimedia

Predsednik FIFA Đani Infantino došao je na stadion Santosa da se pokloni izloženom kovčegu sa telom preminulog Pelea, "kralja fudbala". Tom prilikom, on je u razgovoru sa medijima izneo i ideju "Svetske kuće fudbala" - da svaka zemlja na svetu imenuje bar po jedan stadion imenom čuvenog Brazilca.

"Tražićemo da sve zemlje na svetu imaju bar po jedan stadion koji će nositi Peleovo ime", rekao je Švajcarac u Brazilu. Kao razlog za tu inicijativu naveo je želju FIFA da i deca znaju koliko je Pele bio značajan za fudbal i sport u celini.

Peleovo telo izloženo je na stadionu Santosa u ponedeljak i biće na njemu 24 sata, do početka sahrane. Očekuje se da hiljade poštovalaca "Kralja fudbala" dođe u predgrađe Sao Paula i da se oprosti od ikone brazilskog i svetskog sporta.

Pele je preminuo prošle nedelje, u 83. godini, posle duge borbe sa rakom. Mnogi ga smatraju najvećim igračem u istoriji fudbala, a taj status je "zacementirao" osvajanjem čak tri titule prvaka sveta sa Brazilom - 1958, 1962. i 1970. godine.

Tagovi