Ne zanima ga

MBAPE PRVI PUT PROGOVORIO O UVREDAMA I MESIJU: Neću na to da trošim snagu, sačekaću da se Leo vrati!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Dok Lionel Mesi i dalje slavi u Argentini, Kilijan Mbape je rešio da odmah izađe na teren, a sada se oglasio i o brojnim prozivkama na svoj račun.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Najbolji strelac nedavno završenog Svetskog prvenstva Kilijan Mbape javio se i oglasio po prvi put povodom prozivki i uvreda koje su mu upućene nakon što je izgubio finale Svetskog prvenstva od Argentine. On je tada dao het-trik i uz to pogodio penal u penal seriji na kraju, ali je odbranama Emilijana Martineza Argentina uzela titulu.

Upravo je Martinez prvo u svlačionici tražio "minut ćutanja" za Mbapea, potom je slavio sa lutkom na koju je bio zalepljen Mbapeov lik, a navijači Argentine su čak zapalili mrtvački kovčeg sa slikom napadača Francuske. Ipak, njega to ne zanima!

"Proslave nisu moj problem. Ne trošim snagu na tako trivijalne stvari. Meni je važno da dajem najbolje od sebe za klub", kazao je Mbape, a onda se osvrnuo i na odnos sa Lionelom Mesijem. 

"Sačekaću Messija da se vrati pa da nastavimo da zajedno postižemo golove i pobeđujemo. Pričao sam s njim i čestitao sam mu. To je za njega bio životni cilj, za mene takođe, ali ja nisam uspeo u Kataru", dodao je Francuz.

Pobedio je u dramatičnom meču u kome je Nejmar zaradio crveni karton Pari Sen Žermen Strazbur sa 2:1, a Mbape je bio ključ te pobede. 

"Ja lično nikad neću da zaboravim poraz u finalu, ali nije klub kriv za moj neuspeh u reprezentaciji. Pokušao sam da se vratim sa što je više moguće pozitivne energije. Pokušao sam da dam podsticaj svojoj ekipi da dođe do pobede i nastavi sezonu bez poraza. Svetsko prvenstvo je bilo u zagradi, klub nema veze s tim", završio je Mbape.