Počivaj u miru

TUGA - PREMINUO STEVAN ANDREJEVIĆ! Na "Marakani" igrao sa Pižonom, Savićem i Muslinom, a u drugom klubu je legenda!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Napustio nas je Stevan Andrejević, jedan od najvećih ljudi u istoriji Radničkog iz Niša.

Izvor: MN Press

Tužne vijesti dolaze iz Niša gde je u 73. godini preminuo legendarni fudbaler, kapiten i funkcioner Radničkog Stevan Andrejević. Tokom igračke karijere vezista koji je ponikao u Timoku iz rodnog Zaječara prešao je u Radnički 1971. godine i tu prvi put zaigrao najviši rang takmićenja.

Potom je prešao u Crvenu zvezdu 1975. godine da bi se posle jedne polusezone na "Marakani" u timu sa Oljom Petrovićem, Slavoljubom Muslinom, Petrom Krivokućom, Vladimirom Petrovićem Pižonom, Jovanom Kuletom Aćimovićem, Seadom Sušićem, Dušanom Savićem i Zoranom Filipovićem.

Potom se vratio u Radnički gde je igrao sve do 1980. Igračku karijeru je završio gdje ju je i započeo, u Timoku 1982. godine. "Fudbalski klub Radnički Niš i svi njegovi zaposleni porodici i prijateljima Stevana Andrejevića izražavaju iskreno i duboko saučešće", navodi se u saopštenju kluba sa "Čaira". 

Nakon što je okačio kopačke o klin on je postao sekretar stručnog štaba FK Radnički, a nakon toga i član Upravnog odbora kluba. Godinama je igrao za veteranske selekcije ove ekipe i ostavio dubok trag kao fudbaler, kapiten, član struke i član uprve na "Čairu".