VELIKI PRIJATLEJI

"ADIO, ĆALE!" DEKIJEV POSLEDNJI OPROŠTAJ OD MIHE: Uzeo ga pod svoje sa 17, Stanković ustajao kad pričaju! (FOTO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Dejan Stanković i Siniša Mihajlović su bili saigrači, prijatelji i kumovi, ali su imali i odnos kao otac i sin i to je Deki stalno isticao.

Izvor: Profimedia/Alfredo Falcone/LaPresse

Proslavljeni srpski fudbaler Siniša Mihajlović biće sahranjen ovog ponedeljka u Rimu, a hiljade ljudi došlo je da ga isprati poslednji put. Tu su naravno navijači, poznanici, sportski radnici, ali u prvim redovima su prijatelji - koji su Mihu voljeli iz srca. Među njima je i Dejan Stanković koji se prvo Mihajloviću divio izdaleka u Crvenoj zvjezdi, potom su postali saigrači u Laciju, reprezentaciji, Interu, a na sve to veliki prijatelji i kumovi.

Zbog svega toga Stankoviću je jako teško pala smrt Mihajlovića i nije se oglašavao u javnosti, čuvajući tugu u sebi, da bi se naravno danas pojavio na sahrani u Rimu, zajedno u pratnji supruge Ane i sinova.

Interesantno je da su Dejan Stanković i Siniša Mihajlović mnogo toga prošli, od apela italijanskom premijeru i NATO alijansi da zaustave bombardovanje Jugoslavije, do nezaboravnih anegdota sa priprema klubova i reprezentacija. Zbog toga što je Miha posebno pazio na svog kuma, dobio je i nadimak "Ćale".

"Siniša. Brat, kum, prijatelj. Sve. Neko ko je stvarno bio uz mene u svakom trenutku. Ja sam ga sa 17 upoznao, sa 19 mu se pridružio u Laciju. Uz njega sam i dan-danas. Pamtiću dok sam živ njegov poziv na fiksni telefon pred polazak na prve pripreme. Zvoni, dižeš slušalicu i cuješ ’ciao, Siniša Mihajlović ovde’. Ja sam ustao! Znaš ono, ustao! Kod kuće sam bio sa Anom, još nismo imali klince. Ustao sam i stao mirno. To je jedno ogromno poštovanje koje se posle toliko godina nije promijenilo ni za milimetar...". ispričao je prije nekoliko godina Dejan Stanković za MONDO i otkrio jedini trenutak kada se Mihajlović uplašio zbog smicalice koju je spremio golman Lacija.