KRAJsi

POZNATI EVROLIGAŠKI IGRAČ ZAVRŠIO KARIJERU! Gostovao je često u Beogradu, promenio sve klubove u Turskoj pa rekao kraJ!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Turski košarkaš Sinan Guler završio je karijeru dugu 22 godine!

Izvor: MN Press

Jedan od najprepoznatiljivijih košarkaša Evrolige Sinan Guler odlučio je da okonča svoju više nego bogatu karijeru, koja je trajala čak 22 godine. Poslednji klub na njegovoj bogatoj listi je Darušafaka, a za njih je nastupao od 2019. godine.

Sinan Guler je rođen u Istanbulu, a njegov otac Nečat je proslavljeni trener, dok mu je i stariji brat Muračan bio uspešan košarkaš. Karijeru je započeo u Bešiktašu a posle godinu dana seniorske košarke u crno-belom taboru otišao je na koledž u SAD. Tamo je dve sezone igrao na univerzitetu Solt Lejk, pa još dve za Kerol, nakon čega nije izabran na NBA draftu 2006. godine.

Baš te godine je usledio povratak u Tursku u redove Darušafake. Dugi niz godina je branio boje najvećih turskih klubova Anadolu Efesa, Fenerbahčea i Galatasaraja, pa je sa svojim klubovima često gostovao beogradskim "večitim" rivalima. Osvojio je Evrokup 2016. godine sa Galatom, a pored toga ima dve titule prvaka Turske i tri kupa te države.

Bio je kapiten Turske, a za A tim te zemlje debitovao je 2009. godine i bio je redovni učesnik najvećih košarkaških smotri. Ostaće upamćen kao jedan od najkarakterističnijih turskih košarkaša u poslednjih 20 godina, koji je bio sastavni deo svakog velikog tima u toj državi.