Fudbal

MESI IDE PO ONO ŠTO MU PRIPADA! Leo bacio MAGIJU u Kataru, Argentina u finalu Svjetskog prvenstva!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Argentina je ubjedljivo pobijedila Hrvatsku u polufinalu Svjetskog prvenstva (3:0)

Izvor: Profimedia/Rodolfo Buhrer/La Imagem/Fotoarena/Sipa USA

Lionel Mesi je prosuo magiju po terenu stadiona Lusail u Kataru i donio Argentini pobjedu 3:0 protiv Hrvatske! Leo i ekipa igraće za titulu prvaka svijeta protiv pobjednika duela Maroko - Francuska i pokušaće da osvoje trofej koji 2014. nisu uspjeli da podignu - jedini koji Mesiju fali u čudesnoj karijeri. I tako je i odigrao polufinale.

Trčao je po loptu duboko na svoju polovinu i rvao se sa hrvatskim napadačima, a potom je to radio i sa hrvatskim defanzivcima, koji nisu znali kako da ga sačuvaju, pa je namjestio dva gola Hulijanu Alvarezu, a uz to je jedan dao sam - iz penala u 34. minutu. Tim njegovim udarcem počela je argentinska furiozna ofanziva, u kojoj je posle tog trenutka učestvovao kao kreator golova - a posebno će se pamtiti njegovi driblinzi prije trećeg, u duelu sa Joškom Gvardiolom.

Dugo će se pamtiti Mesijev nastup u Kataru kojim je uveo Argentinu u meč za titulu. Doveo je svoju zemlju na utakmicu do titule koju je posljednji put osvojila pod vođstvom Dijega Armanda Maradone 1986. i upravo su zbog tog momenta mnogi svih ovih godina ipak isticali da je Dijego veći od Lea. Tačku na tu polemiku Mesi će moći da stavi u nedelju, kada bi posle njegove pobjede zauvijek bila i raspršena dilema ko je najveći fudbaler svih vremena. Ako ona uopšte i dalje postoji.