Fudbal

FUDBALSKI KLASIK ZA PAMĆENJE! Francuzi posle OGROMNE DRAME idu u polufinale Mundijala - Žiru HEROJ

Autor Kristina Milović Izvor Kurir

U polufinale Svjetskog prvenstva u fudbalu ide selekcija Francuske, koja se pobijedila Englesku rezultatom 2:1.

Izvor: Profimedia

Već od prvog sudijskog zvižduka, fudbaleri obje ekipe ušli su agresivno u meč, sa željom da što prije postignu pogodak. Prvu priliku za Francuze imao je Žiru koji je glavom šutirao posle jednog centaršuta, ali pravo u Pikforda, koji nije imao većih problema u ovoj situaciji.

Izvor: Profimeda

Nastavili su Trikolori sa napadima, u 17. minutu su stigli i do vođstva. Maestralni Čuamini je sa nekih 25 metara poslao neodbranjiv projektil ka protivničkom golu, Pikford se ispružio koliko je mogao ali lopta je pogodila sam ćošak.

Nije ovaj gol uspio da poremeti Engleze, pošto je tim Sautgejta od tog momenta krenuo da igra još ofanzivnije, i konstantno je pravio probleme selekciji Francuske. Mogli su Englezi u 22. minutu da stignu do izjednačenja, tada se Kejn našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom, ali je fantastični Loris uspeo da sačuva svoju mrežu.

Tri minuta kasnije, Kejn je pao u kaznenom prostoru posle jednog duela sa protivničkim igračem, Englezi su tražili penal a glavni arbitar je nakon konstultacija sa VAR sobom samo odmahnuo rukom. Francuzi su potom spustili loptu, oslobodili se pritiska i na poluvrijeme otišli sa jednim golom prednosti.

U drugih 45 minuta, gledali smo strašan fudbal, baš kakav i treba da bude u ovako velikoj utakmici. Englezi su bili "gladni", vjerovali su u sebe i strpljivo čekali pravi trenutak da ugroze protivnički gol.