Fudbal

PROPAST ZLATNE GENERACIJE - TREBALO JE DA BUDE NAJBOLJI, DANAS JE OTIŠAO: Azar objavio kraj karijere u dresu Belgije!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Iskusni krilni napadač više neće igrati za nacionalni tim.

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO/VIRGINIE LEFOUR

Svjetsko prvenstvo u Kataru trebalo je da bude turnir na kojem će reprezentacija Belgije dostići svoj zenit. Polufinalisti iz Rusije doživeli su male promjene u posljednje četiri godine, sa velikim ambicijama stigli na Mundijal, a zatim doživjeli krah. Najveće zvijezde potpuno su nestale već u grupnoj fazi - ona koja je treba najjače da sija više neće ni zasvijetliti. Eden Azar (31) objavio je kraj reprezentativne karijere.

Posle katastrofalnog učešća na turniru u Kataru sasvim je jasno da će se reprezentacija Belgije "raspasti". Eden Azar je prva zvijezda koja je objavila kraj karijere u nacionalnom timu, a njegov primjer mogli bi da slijede još neki fudbaleri. Krilni napadač Real Madrida penzionisao se nakon 14 godina, 126 mečeva i 33 gola za seniorsku selekciju Belgije.

Njegova odluka nije iznenađenje, posebno imajući u vidu da je atmosfera u svlačionici Belgije tokom Svjetskog prvenstva bila katastrofalna. Od ranije se znalo da ne komuniciraju nekadašnji najbolji prijatelji Tibo Kurtoa i Kevin de Brujne, dok je tokom samog turnira u javnost isplivao sukob De Brujnea i Jana Vertongena. Njih dvojica sukobili su se oko starosti tima i ofanzivnog potencijala koji ekipa posjeduje, a ne koristi ga na tokom mečeva.

U međuvremenu je "žrtva" postao Romelu Lukaku, koji se našao na udaru navijača zbog čak četiri velika promašaja protiv Hrvatske, u posljednjem kolu grupne faze. Remijem protiv Hrvata Belgija je završila učešće, a odmah nakon tog neuspjeha selektor Roberto Martinez napustio je kormilo selekcije Belgije, a Kurtoa zagrmio preko medija.