Fudbal

IZBACILI SRBIJU, PA DOŽIVJELI BLAMAŽU! Portugal PREGAZIO Švajcarsku i bez Kristijana Ronalda!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Portugal je posljednji učesnik četvrtfinala Mundijala u Kataru.

Portugal's defender #03 Pepe celebrates scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between Portugal and Switzerland at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 6, 2022.,Image: 742824306, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Izvor: Profimedia

Srbija nije uspjela da izbori nokaut fazu - poraz od Švajcarske eliminisao ih je već nakon grupe, a na Portugalce otišla je Švajcarska. I proveli su se švajcarski reprezentetivci "kao bosi po trnju"! Evropski derbi pripao je Portugalcima (6:1), a rival Srbije od prije četiri dana nije imao nikakve šanse.

Od samog početka meča išlo je loše po njih. Portugalci su preuzeli veći dio terena, posjedom su umarali Švajcarce, a bomba Gonzala Ramoša (21) u 17. minutu "otključala" je bravu. Jan Zomer bio je nemoćan dok je lopta letjela u bliži ugao njegovog gola, a to je bila tek najava najbolje noći u životu mladog napadača.

Na svom drugom nastupu na Svjetskim prvenstvima golgeter Benfike postigao je het-trik i bio ubjedljivo najbolji pojedinac na terenu. Mrežu Švajcarske tresao je još u 55. i 67. minutu, a nakon svakog od njegovih golova pogađali su drugi igrači - redom Pepe, Gereiro i Leao. Utješni gol za Švajcarsku postigao je Manuel Akanđi u 58. minutu meča. Bilo je to nedovoljno čak i za dramu. Ramoš je bio nerješiva enigma.

Inače, mladi portugalski napadač danas je dobio prednost u odnosu na Kristijana Ronalda, koji je ostao na klupi sve do 73. minuta. Ova odluka nije došla kao posljedica neke povrede već samo kao zamisao trenera. Imajući u vidu da je Portugal impresivno djelovao bez prve zvijezde tima, mogli bismo Kristijana Ronalda da vidimo na klupi i protiv Marokanaca u četvrtfinalu.