Neverovatno

OTERALI JUGOSLOVENSKU LEGENDU, PA NAPRAVILI SENZACIJU! Oni su najbolja priča Mundijala - redom LOME favorite!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Jedna od najbolje organizovanih ekipa na Svetskom prvenstvu nije imala selektora na pola godine pred početak turnira.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Maroka najveća je senzacija dosadašnjeg toka Mundijala! Pobedom nad Španijom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i "panenke" Ašrafa Hakimija Marokanci su obezbedili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Ovaj rezultat za zemlju sa severa Afrike dolazi nakon nekoliko veoma turbulentnih meseci.

Odmah nakon što su se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u Kataru za Marokance su počeli problemi. Dotadašnji selektor Vahid Halilhodžić našao se na udaru javnosti jer nije bio u sjajnim odnosima sa nekim od najvećih zvezda svog tima. Zapravo, on je izbacio iz reprezentacije Hakima Ziješa i Nusera Mazrauija, pa su njegove odluke mnogi počeli da preispituju...

"Da li ćemo na Mundijal bez najboljih?", pitala se javnost u Maroku, a ubrzo i fudbalski radnici te zemlje. Savez je brzo ušao u razgovore sa selektorom, a stručnjak iz Bosne i Hercegovine nije želeo da odstupi. Popularni Vaha bio je spreman i na to da dobije otkaz, ali povratak Ziješa u nacionalni tim nije bio korak na koji je želeo da se odluči.

Baš zbog toga se legendarni jugoslovenski fudbaler ponovo susreo sa otkazom, nekoliko meseci pred turnir. Njemu se ovo događa treći put u karijeri, a Maroko je morao brzo da reaguje i u samo nekoliko meseci obavi poslednje pripreme pred Mundijal. Valid Regragui je tek krajem avgusta seo na klupu nacionalnog tima i odmah je počeo da radi.

Naravno, povratak najvećih zvezda tima nije se dovodio u pitanje. Sada su svi želeli da igraju za reprezentaciju, a Maroko je postao tim spreman da ispiše istoriju. Na svom tek šestom Svetskom prvenstvu drugi put su uspeli da prođu grupnu fazu - ispred Hrvatske i Belgije, a prvi put i da preskoče narednu prepreku. Za državu koja je tek 1970. godine debitovala na Mundijalima ovo je najveći rezultat u istoriji, a sada ima ostaje još najmanje jedan meč za uživanje.

Uz podršku hiljada navijača koji kao jedan pevaju i navijaju za nacionalni tim, Marokanci neće biti autsajderi ni u četvrtfinalu. Do osvajanja Svetskog prvenstva ostaju još samo tri pobede, a ekipi koju su svi otpisali još dok je letos menjala selektora više niko ne može da uskrati snove!

Tagovi