Fudbal

BRAZIL POKAZAO MOĆ - HRVATSKU ČEKA PAKAO! Nejmar i ekipa za pola sata deklasirali protivnika, pa "povukli" ručnu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Brazil je ubjedljivo savladao Južnu Koreju i plasirao se u narednu fazu Mundijala, gdje će odmjeriti snage sa Hrvatskom!

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Brazila ubjedljivo su savladali Južnu Koreju rezultatom 4:1 i obezbijedili plasman u četrvrtfinale Svjetskog prvenstva. Sljedeći rival biće im Hrvatska, koja je posle dramatične penal serije uspjela da savlada Japan i izbori plasman među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Sve je počelo kao u snovima za Brazilce, posle samo sedam minuta, Vinisijus Žunior se odlično snašao, posle asistencije Nejmara i započeo seriju za 1:0. Posle samo pet minuta je srušen Rišarlison u kazenom prostoru, pa su Brazilci imali priliku da dupliraju prednost. Odgovornost je preuzeo Nejmar, savladao je golmana Kima i prišao na samo gol od čuvenog Pelea, na večnoj listi najboljih strijelaca Brazila.

Nije stao Brazil sa naletima, pa je Rišarlison u 29. minutu, posle najljepše akcije na Svjetskom prvenstvu, donio i treći gol svojoj ekipi u prvom poluvremenu. Napadi su se ređali, a selektoru Južne Koreje nije bilo lako, nadali su se da će što prije doći pauza za poluvrijeme, ne bi li konsolidovali svoje redove. Opet su ih Brazilci "prevarili" pa je posle sjajne asistencije Vinisijusa, fudbaler Vest Hema - Lukas Paketa pogodio u metu za 4:0.

Fudbaleri Južne Koreje izašli su motivisani na drugo poluvrijeme sa željom da ublaže ubjedljivu prednost Brazila. Imali su par ozbiljnih situacija, koje je čuvar mreže Liverpula Alison odlično odbranio. Međutim, igrao se 76. minut, kada je na loptu naletio Paik Seung Ho, i "probušio" gol Brazila. Zaslužili su Korejci da se časno oproste od Mundijala, ovim golom.

Do kraja meča, Tite je želio da sačuva svoje najbolje igrače za meč protiv Hrvatske, pa smo prisustvovali čudnoj sceni, kada je u 80. minutu izveo golmana Alisona, a umjesto njega je na teren ušao treći čuvar mreže Veverton. Sudija Klemen Turpan je posle samo četiri minuta nadoknade svirao kraj i time je završena ova sjajna fudbalska predstava.