Fudbal

MA KAKVA HRVATSKA, ONI SU LAK PROTIVNIK! Japanci provociraju pred meč, pogledajte šta je rekao legendarni napadač

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Jedan od najlegendarnijih napadača japanskog fudbala se uopšte ne plaši Hrvatske u osmini finala Svetskog prvenstva.

Izvor: Profimedia

Japan u ponedeljak od 16 časova juri još jednu senzaciju na Svetskom prvenstvu. Nakon što su savladali Nemačku i Španiju u grupi, sada ih čeka duel sa Hrvatskom. Hrvati su po mnogima i kalkulisali u meču sa Belgijom u poslednjem kolu grupne faze kako bi u izbegli Španiju u osmini finala, a to sada po nekima moglo da im se osveti!

Nekadašnji reprezentativac ove države Masahiro Fukuda, nekadašnji napadač i največa legenda Urava Redsa, pred meč sa Hrvatima pun je samopouzdanja. Fudbaler koji je 45 puta nastupao za "plave samuraje" siguran je u pobedu,

"Hrvatska je za Japan lak protivnik. U ovoj situaciji, pred duel Japana i Hrvatske, Japan je u zamahu. Osim toga, uvek je lakše igrati protiv timova koji su na rangirani bolje od vas, Japan igra bolje protiv takvih“, rekao je Fukuda.

On je pažljivo pratio partije Hrvata koji su na ovom prvenstvu ubedljivo slavili protiv Kanade, ali su zato dva puta remizirala bez golova i sa Belgijom i sa Marokom. 

"Hrvatska nije blistav tim. Primila je jedan gol na ovom turniru, ima čvrstu obranu i koristi šanse. Ali šanse imamo i mi."