Fudbal

MESI I ARGENTINA ŽIVE SVOJ SAN: Leo činio ČUDA, Gaučosi eliminisali Australiju i zakazali SPEKTAKL sa Holandijom!

Autor Kristina Milović Izvor Kurir

Posle nevjerovatno uzbudljivog finiša susreta, Gauočosi su nošeni fenomenalnim Mesijem izborili plasman u četvrtfinale Mundijala: Argentina - Australija 2:1 (1:0).

Izvor: Profimeda

Rival Argentine biće Holandija, koja je prethodno pobijedila SAD.

U poslednjim trenucima Australija je propustila kolosalnu šansu da dođe do izjednačenje, ali je golman Emilijano Martinez fantastičnom intervencijom odbranio zicer. Mladi Kuol je bio sam, ali nije uspio da zatrese mrežu!

Prethodno je na drugoj strani nekoliko prilika imao lautaro Martinez, posle fantastičnih asistencija i majstorija fenomenalnog Mesija, ali je bio indisponiran, a u jednom navratu se čak i obrukao.

Vodeći pogodak za Argentinu je postigao fantastični Lionel Mesi i bio je to njegov 789. gol na jubilarnom hiljaditom meču u karijeri! Prednost je duplirao Alvarez, nakon kardinalne greške golmana Australije Rajana u 57. minutu.

Kada se činilo da će "gaučosi" rutinski privesti meč kraju, u 76. minutu je pravo ni iz čega opalio po lopti Gudvin! Na nesreću Argentinaca, lopta je pogodila napadača Enca Fernandeza i završila u golu. Bio je to autogol, koji je promijenio tok utakmice, jer je potom usledila totalna ludnica.

Šanse su se ređale uglavnom pred golom "kengura", ali su "gaučosi" mogli da budu surovo kažnjeni za brojne promašaje, ali ih je spasao sjajni golman Emilijano Martinez.