Fudbal

ŠVAJCARSKA PREKO SRBIJE DO OSMINE FINALA, KAMERUNU PIROVA POBJEDA PROTIV BRAZILA!

Autor Kristina Milović

U osminu finala Svjetskog prvenstva ide Švajcarska, koja je u poslednjem kolu grupe G savladala Srbiju rezultatom 3:2.

Izvor: Kurir

Švajcarska je poslednji učesnik nokaut faze Mundijala, nakon što je večeras savladala selekciju Srbije rezultatom 3:2, dok je u iistoj grupi podvig naprabio Kamerun, koji je minimalcem slavio protiv Brazila.

Ponovo je Srbija odigrala atraktivan meč, ali i ovaj put su sve defanzivne manjkavosti selekcije Dragana Stojkovića došle do izražaja.

Meč je počeo dvostrukom prilikom za Švajcarce, kada je opasne šuteve Embola i Džake, već u prvom minutu zaustavio Milinković-Savić.

U 11. minutu odgovor nominovanih domaćina - sjajan udarac Živkovića zaustavila je stativa, a na odbitak su loše reagovali i Mitrović i Vlahović.

U 20. minutu prvi gol na meču postiže Đerdan Šaćiri. Ponajbolji igrač na terenu večeras, iskoristio je asistenciju Soa, i uz malo sreće sa 10-ak metara doveo svoju selekciju u vođstvo.

Srbija je opet na primljen gol odlično odreagovala, i napravila preokret već u prvom poluvremenu. Izjednačio je u 26. Aleksandar Mitrović, koji je u svom stilu, realizovao fenomenalan centaršut Tadića. 9 minuta kasnije suprotan ugao gola Kobela pogodio je Vlahović, nakon ponovo sjajne ideje Tadića, te nešto lošije reakcije švajcarske odbrane. Ovaj pogodak propratilo je neprimjereno slavlje napadača Juventusa, kojim je očigledno time htio odgovoriti na brojne negativne komentare koji su ga pratili proteklih dana.

Minut pred kraj odmora novi šok za komšije - razliku na sredini napravio je Šaćiri, Vidmer poslao paralelnu loptu kroz peterac, koju je u praznu mrežu sproveo Bril Embolo.


Početak drugog poluvremena bio je idealan za Jakinove izabranike, koji su preokret napravili preko Rema Frojlera. Golu veziste Atalante prethodila su odlična dodavanja Šaćirija i Vargasa.

Švajcarska, kojoj je odgovarao i bod je svjesno spustila ritam utakmice, a "orlovi" nisu uspjevali da pronađu igru koja ih je krasila. U tome su im i mahom odmogli igrači koji su ušli sa klupe, pa se jedina izglednija situacija pred golom Švajcarske dogodila u 65. minutu, kada su Srbi protestovali zbog opravdano nedosuđenog jedanaesterca.

Naročito čudi izlazak Dušana Tadića, koji je večeras bio motor ekipe, ali stiče se utisak da je srpskoj selekciji u globalu falilo snage, što je pored loše igre u odbrani glavni uzrok ovakvog rezultata na Mundijalu.

Međutim, ni pobjeda Srbiji ne bi obezbijedila prolaz dalje, jer je novu senzaciju na Svjetskom prvenstvu napravio Kamerun!

Afrikanci su savladali rezervni tim Brazila, i pobjedom zauzeli 3. mjesto u grupi, a pobjedonosni gol postigao je nevjerovatni Vensan Abubakar, nakon kontre u 92. minutu.

Tako smo dobili i poslednji par osmine finala, koji sačinjavaju Portugal i Švajcarska