Fudbal

OVAKO NIKO NIJE PROVOCIRAO REAL - RAUL NAVIJA ZA BARSELONU! Neverovatan potez najvećeg rivala, u klubu će da POBESNE!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Na samo 50 metara od klupske prodavnice Reala, Barselona je otvorila svoj veliku radnju - i to u Madridu. Povrh toga, istakla je ogromnu, provokativnu poruku.

Izvor: Profimedia

Barselona je napravila veliku provokaciju - okačila je veliki transparent u Madridu sa porukom "Raul je 'kuler", što je termin kojim se navijači, igrači i svi koji vole Barsu povezuju sa tim klubom. Naravno, svako ko prati i voli fudbal zna da je Raul jedan od najvećih igrača u istoriji Real Madrida i da, bar zvanično, nikad nije imao bilo kakvu vezu sa Barsom.

Predsednik Barse Đoan Laporta organizovao je ovu akciju da bi još jednom "ubo prstom u oko" najvećeg rivala, što je radio i kada je bio kandidovan za predsednika kluba. Ovom aluzijom iskoristio je staru navijačku razmiricu u kojoj navijači Barselone tvrde da je jedna od najvećih ikona Reala, Raul, svojevremeno navijao za Barselonu. Sam fudbaler nikad nije to potvrdio niti govorio o tome, ali to nije smetalo Laporti da po tom osnovu "udari" po najvećem rivalu.

Legendarni napadač Reala Raul Gonzales Blanko (45) proveo je u Realu čak 18 godina. Stigao je davne 1992. iz Atletiko Madrida kao 15-godišnjak, a onda je prošao kroz mlade kategorije "kraljevskog kluba" i u prvom timu osvojio sve dostupne trofeje, uključujući Ligu šampiona. Karijeru je ipak završio daleko od svog kluba, jer je 2010. otišao u Šalke, 2012. u Al Sad u Kataru, a aktivnu karijeru je završio 2015. u Njujork Kosmosu. Potom se vratio u Real i 2017. preuzeo kadetski tim, a 2019. i Real Kastilju, razvojni tim Reala, na čijoj klupi sedi i sada, kada ga Barselona "koristi" za veliku provokaciju.