Fudbal

DRAMATIČAN RASPLET U GRUPI F, HRVATSKA I MAROKO U OSMINI FINALA!

Autor Kristina Milović

Završeni su mečevi poslednjeg kola i u grupi F, nakon kojih su poznata još 2 učesnika nokaut faze. To su reprezentacije Hrvatske i Maroka, koje će se (vjerovatno) ukrstiti sa Španijom i Njemačkom.

Izvor: Profimedia

Bolje je Hrvatska ušla u ovaj meč, imali su posjed u svojim nogama na startu utakmice, dok su Belgijanci kroz kontre pokušavali da dođu do izglednih šansi. U 11. minutu Belgijanci su imali sjajnu šansu, Karasko je šutirao iz nezgodnog ugla sa lijeve strane, ali je Livaković sjajno odbranio. Dva minuta kasnije, u dobroj poziciji našao se Mertens, ali šutira visoko preko gola.

U 15. minutu Karasko je faulirao Kramarića i sudija je odmah pokazao na belu tačku, međutim nakon gledanja snimka promenio je odluku. Gledali smo prilično dosadnu utakmicu u prvih 45 minuta, bez velikih šansi, prilika i uzbuđenja. Ipak, u drugom poluvremenu viđena je potpuno drugačija slika.

Igrao se otvoren fudbal, i jedni i drugi su napadali a zaključak je da je selekcija Belgije bila bliža pogotku.

Tragičar je definitvno as Belgijanaca, Romelu Lukaku, koji je ispromašivao zaista nemoguće. Imao je niz dobrih prilika, međutim proslavljeni golgeter se večeras nije upisao u strijelce. Uz dosta sreće, komšije idu u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Na drugoj utakmici, Marokanci su uspeli da šokiraju Kanađane već u 4. minutu meča.

Tada je veliku grešku napravio Milan Borjan, loše je ispucao loptu a poklon je iskoristio Ziješ. Nastavili su Marokanci sa napadima, a prednost je duplirana u 23. minutu kada se u strelce upisao En Nesiri.

Uspeli su Kanađani da u 40. minutu smanje rezultat. Šutirao je Adekugbe, Agerd pokušao da izblokira ali je poslao loptu iza leđa svog golmana. Maroko je danas odigrao još jedan sjajan meč, kontrolisali su igru i pokazali da dobre partije iz prva dva kola nisu slučajnost.