Au!

HIT SNIMAK IZ PARLAMENTA - POLITIČARI PADAJU OD SMIJEHA: Uzeo riječ, prozvao kolegu i poznatog engleskog fudbalera!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Političar iz Gane iskoristio je njegove greške da isproziva jednu od najbitnijih figura u državi, potpredsjednika i bivšeg guvernera.

Izvor: Youtube/JoyNews/printscreen

Dok fudbalska reprezentacija Engleske igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru, njihov defanzivac Hari Megvajer predmet je podsmijeha na drugoj strani svijeta. Štoper Mančester junajteda koji je svojevremeno bio najskuplji odbrambeni igrač na svijetu našao se na udaru političara iz Gane, koji su tamošnjeg ministra i njegove greške poredili sa Englezom.

Aktuelni potpredsjednik i nekadašnji guverner Mohamadu Bavumi našao se na udaru opoziconog političara Ajzaka Adonga, koji je njegov politički angažman opisao Megvajerovom ulogom u Mančester junajtedu. Nije bio nimalo nježan, pominjao je greške, loše startove, golove u svoju mrežu i kikseve zbog kojih čak i navijači Junajteda povremeno mrze defanzivca.

"Postoji fudbaler koji se zove Hari Megvajer i igra za Mančester junajted. Igra odbranu, sapliće sve redom, pa čak i svoje saigrače. Asistira protivnicima, a kada protivnici ne mogu da postignu gol, Megvajer postigne gol umjesto njih. Ovaj gospodin će postati Megvajer naše ekonomije. On nam dijeli lekcije šta da radimo, a sve je upropastio. Kada Megvajeru daju šansu, on postane opasnost po vlastiti gol. Naš ekonomski čarobnjak dr Bavumija je ušao u srž naše ekonomije i uništava je. Ostaće upamćen kao Hari Megvajer ekonomije ove države", rekao je poslanik Ajzak Adongo.

Političari o Megvajeru
Izvor: Youtube/JoyNews

Ekonomska situacija u Gani trenutno je katastrofalna, a inflacija u ovom trenutnu iznosi 40,4 odsto. Očekuje se da do kraja godine ona stigne do 50 procenata, što bi dodatno otežalo položaj stanovnika ove afričke zemlje. Zbog toga se Mohamad Bavumi nalazi na udaru kritika, ali nismo očekivali da će ga ostali poslanici porediti sa engleskim fudbalerom.