Fudbal

ONI SU POBEGLI IZ KLUBA, A JUVENTUSU SAD PRETI IZBACIVANJE IZ EVROPE! Španci podneli tužbu, tvrde da su italijani LAGALI

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Španska liga prijavila je UEFA Juventus zbog kršenja fer-pleja, ovaj slavni torinski klub bi mogao biti izbačen iz Lige šampiona.

Izvor: Profimedia/Cristiano BARNI / ATP images

Primera je podnela novu tužbu protiv Juventusa UEFA. U aprilu 2022. prvi put su tužili italijanski klb, kada je prijavljeno kršenja finansijskog fer-pleja, a sada su to ponovo učinili. Zahtevaju da se hitno primene sankcije na klub iz Torina, a pored njih prijavili u i Mančester Siti, kao i Pari Sen Žermen. A, novinar američkog "CBS" Ben Džejkobs otkriva da bi zbog toga Juventus mogao da bude izbačen iz Evrope ove sezone ili isključen iz Lige šampiona, ako je izbori, za narednu sezonu, jer to žele čelnici Primere. Sve ovo događa se posle ostavki Andree Anjelija i Pavela Nedveda.

Konkretno, u žalbi se navodi da je "Juventus prijavio transfere iznad fer vrednost kao i niže troškove zaposlenih od stvarnih, što dovodi do kršenja UEFA-ih zahteve za potpunu rentabilnost. Juventus je navodno sakrio i plate igrača, koje su takođe ima za cilj da dovede u zabludu UEFA za finansijski fer-plej." Kuća fudbala je do sada ostajala nema na tužbe ove lige, zanimljivo je da nema žalbi na španske klubove iako se Barselona nalazi u velikim finansijskim problemima, a nije malo kupovala ove sezone.

Torinski klub je u Ligi šampiona zauzeo treće mesto u grpi H, a ispred njih našli su se Benfika i PSŽ što ih je automatski odvelo u Ligu Evrope. Žreb ih je u nokaut fazi poslao na francuski Nant i očekuje se da Juventus predvođen srpskim igračima Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem prođe dalje u ovom takmičenju.