TUGA!

TUGA - PREMINUO BIVŠI PREDSEDNIK FK VOJVODINA: Doneo trofej u Novi Sad, bio deo šampionske generacije kao igrač!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Iznenada je, u 76. godini, preminuo Dragoljub Samardžić, doskorašnji predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina i član Skupštine crveno-belih.

Izvor: MN Press

Nekadašnji predsednik FK Vojvodine Dragoljub Samardžić preminuo je u 76. godini, saopštio je klub iz Novog Sada. Samardžić je bio član Upravnog odbora FK Vojvodina u vreme kada je 2020. godine osvojen drugi Kup Srbije u klupskoj istoriji, a neposredno nakon toga je preuzeo i funkciju predsednika kluba. Sa nje se povukao u maju ove godine, nakon čega je ostao član klupske Skupštine. Takođe je obavljao i funkciju savetnika gradonačelnika Novog Sada za investicije. 

Samardžić je kao 20-godišnji golman bio jedan od najmlađih članova ekipe "stare dame" koja je 1966. godine, donela prvu titulu prvaka nekadašnje Jugoslavije u Novi Sad. Posle toga, karijeru je nastavio u Radu, a potom je otišao u Holandiju, gde je bio član tamošnjeg prvoligaša Viljema Drugog iz Tilburga.

Dragoljub Samardžić bio je savetnik gradonačelnika Novog Sada za investicije, a uz to i predsednik Aero-kluba Novi Sad, kao i prvi čovek Saveza sportova opštine Inđija. Vreme i mesto komemoracije i sahrane biće saopšteni naknadno.