Fudbal

KRISTIJANO SRUŠIO URUGVAJ! Gol, prekid pa penal koji je sve riješio

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Posljednji meč današnjeg programa odigrale su reprezentacije Portugala i Urugvaja.

Portugal players guard the penalty spot during the FIFA World Cup Group H match at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar. Picture date: Monday November 28, 2022.,Image: 740793256, License: Rights-managed, Restrictions: Use subject to restrictions. Editorial use only, no commercial use without prior consent from rights holder., Model Release: no
Izvor: Profimedia

Bruno Fernandeš sa dva gola srušio je stameni Urugvaj, prvi gol bio je pripisan Ronaldu ali nakon pregledanja ustanovljeno je da Kristijano nije dotakao centaršut glavom i gol je pripisan Brunu. Drugi gol vidjeli smo na kraju utakmice kada je nakon gledanja snimka arbitar dosudio jedanaesterac, siguran je bio sa bijele tačke as Mančester Junajteda.

Brz i jak ritam utakmice u prvom poluvremenu, veliki broj faulova i duge lopte obilježile su ovaj period meča. Portugal je napadao, ali bolje šanse u prvom poluvremenu imao je Urugvaj preko sjajnog Rodriga Bentankura.Tri žuta kartona i povreda Nuna Mendeša najžnačajniji su događaji u prvih 45 minuta.

Nastavak igre krenuo je bolje za Portugalce koji su poveli već u 54. minutu nakon sjajnog centaršuta Bruna Fernandeša lopta nezgodno pada u peterac i vara golmana Urugvaja - 1:0. Na stadion Lusail odmah nakon prvog gola uletio je navijač koji je bio brzo izveden sa stadiona, a meč je nastavljen. Ostaje da vidimo kakve će mjere snositi u Kataru.

Nastavku utakmice obilježili su konstantni napadi Urugvaja i promašene velike prilike. Urugvajci su u 92. minutu bili kažnjeni za promašaje kada je posle konsultacije sa VAR sobom sudija Fagani pokazao na bijelu tačku. Uspješno je šutirao Fernandeš i povisio rezultat na 2:0. Ovo je njegov drugi gol na utakmici.

Portugal je prvi u grupi H sa šest bodova, a sljedeću utakmicu igraju 2. decembra protiv Južne Koreje. Ovom pobjedom Portugal je osigurao osminu finala, podsjećamo da se prvi iz grupe H sastaje u nokaut fazi sa drugoplasiranom ekipom grupe G u kojoj se nalazi i Srbija.