Haos...

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ TURSKE - HULIGANI POVRIJEDILI DJECU NA TRIBINAMA: Jedan utrčao u teren, zastavicom UDARAO golmana

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Užasne scene iz turske druge lige.

Izvor: Twitter/cicibilgili/printscreen

Dok traje Svjetsko prvenstvo u Kataru niželigaška takmičenja nastavljena su širom svijeta, ali možda bolje da nisu. Užasne scene stižu iz Turske gdje je duel Goztepea i Altaja u tamošnjoj prvoj ligi (drugi rang takmičenja, iza Superlige) prekinut posle samo 19 minuta igre nakon nereda koje su izazvali huligani.

Nekoliko domaćih pristalica i golman Altaja povrijeđeni su u haosu koji je počeo nakon što su gostujući navijači bakljama i topovskim udarima pogodili tribine sa domaćim navijačima. Tom prilikom nekoliko navijača, među kojima ima i djece, zadobilo je povrede i meč je prekinut kako bi dvoje kola hitne pomoći pružilo pomoć povrijeđenima.

Dok se njima ukazivala pomoć, a igrači nemoćno posmatrali šta se dešava jedan huligan sa tribine sa domaćim pristalicama utrčao je na teren i napao je gostujućeg golmana. On je korner-zastavicom nekoliko puta udario u glavu golmana Ozena Ozendža koji je potom ostao da leži na travi.

Napadač je savladan i uhapšen, a golman Altaja je nakon pružanja lekarske pomoći prevezen u bolnicu sa povredama glave. Prema prvim informacijama Ozan Ozendž je krvario, ali je bio u svijesnom stanju. Sudije i igrači su u međuvremenu sklonjeni u svlačionice, a meč je prekinut.