Fudbal

SJAJNA REAKCIJA "VATRENIH", HRVATSKA NA KORAK OD NOKAUT FAZE!

Autor Kristina Milović

Fudbaleri Hrvatske pobijedili su večeras u Dohi selekciju Kanade 4:1.

Izvor: Profimedia

Hrvatska je ubjedljivo slavila protiv Kanade u okviru grupe F!

Fudbaleri Hrvatske su zabilježili prvu pobjedu na ovogodišnjem Mundijalu, savladavši  reprezentaciju Kanadu nakon preokreta, rezultatom 4:1.

 Kanada je nakon odlične igre protiv Belgijanaca ponovo furiozno otvorila meč. Već na startu drugog minuta nominovani gosti su poveli preko Dejvisa, koji je glavom sjajno reagovao na centaršut Bjukejnena.

Hrvatskoj je trebalo 20-ak minuta da se oporavi od početnog šoka, ali su u završnoj trećini prvog poluvremena stvari počele da dolaze na svoje mjesto.

Kramarić je izjednačio u 26. minutu, međutim, gol je opravdano poništen zbog ofsajda Livaje. Isti igrač je 10 minuta kasnije najavio preokret komšija, kada je nakon odlične asistencije Perišića lijevom nogom pogodio suprotan ugao.

Vođstvo Hrvatima pred odlazak na odmor donio je ljubimac splitskih navijača, Marko Livaja, rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Pokrenuti izmjenama na poluvremenu, Kanađani su i u ovaj dio igre ušli odlučnije, a najozbiljniju priliku imao je Osorio, čij je odličan udarac završio pored stative.

Ipak, jedan od najboljih veznih redova svijeta (Brozović-Kovačić-Modrić) ponovo je uspostavio kontrolu na terenu, a kao nagrada je stigao novi gol Andreja Kramarića. Napadač Hofenhajma u 70. minutu je najprije sjajno prihvatio centaršut Perišića, a onda iskoristio i vrijeme da se namjesti, i sa 10-ak metara pogodi malu mrežu Borjanovog gola.

Spašavo je Borjan Kanadu i ubjedljivijeg poraza, ali kod 4. gola ništa nije mogao. Miler je očajno reagovao na centru igrališta, pa je Oršić imao otvoren put do gola golmana Crvene Zvezde. Nesebično je bilo krilo Dinama, pa je konačan rezultat pogodivši praznu mrežu, postavio Lovro Majer.

Izabranici Zlatka Dalića su zahvaljujući gol razlici izbili na čelo grupe, i za prolaz u 1/8 finala trebaće im da ne izgube od, za sada indisponirane Belgije. Ako se to ipak i dogodi, uzdaće se u častan oproštaj Kanađana , čija bi pobjeda nad Marokom vodila Hrvate dalje i u slučaju poraza u 3. kolu.

Odlučujuće utakmice ove grupe na programu su u četvrtak, od 16 časova.