MONDO NAJAVA

KO DANAS IGRA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Moguć BRODOLOM velikana, autsajderi iz prikrajka napadaju Hrvate i Njemce!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nedelja je dan za odmor, a sada je i dan za fudbal! Četiri utakmice Svjetskog prvenstva igraće se od 11:00 sve do 20:00 ovog 27. novembra.

Izvor: Profimedia

Zahuktalo se drugo kolo Svjetskog prvenstva, vidjeli smo i prve selekcije koje su ispale iz takmičenja, kao i prve koje su prošle dalje, a ovog 27. novembra se nastavlja rasplet u ostalim grupama. Vidjećemo jedan veliki derbi, na teren će vicešampioni iz Rusije, kao i jedno od najvećih iznenađenja, ali i najgori tim prvenstva.

JAPAN - KOSTARIKA (11:00)

Izvor: Profimedia

Sigurno se nije Kejlor Navas nadao da će vaditi sedam puta loptu iz svoje mreže na prvom meču Mundijala! Napunili su gol Kostarike do vrha Španci, ali ipak je to samo još jedan poraz, jednako vrijedi kao i svaki drugi i Kostarikanci se nadaju da će pobjedom nad Japanom uspjeti da se vrate u igru za prolaz dalje. Sa druge strane Japan je golom Takume Asana napravio ogromno iznenađenje i pobijedio Njemačku sa 2:1, tako da ovaj meč dočekuju mnogo relaksiranije. Ako ga dobiju mogli bi već u nedelju uveče da prođu dalje.

BELGIJA - MAROKO (14:00)

Belgija je pobijedila Kanadu sa 1:0, ali odavno nismo vidjeli jednu ovako neubedljivu pobjedu na Mundijalima. Kevin De Brujne je čak posle meča javno rekao da mu nije jasno zašto mu je data nagrada za najboljeg igrača utakmice, kada je igrao jako loše. Maroko je sa druge strane odigrao hrabro i izvukao 0:0 sa Hrvatima i mogu Afrikanci da budu zadovoljni posle prvog kola. Sada se vjerovatno ne bi bunili kada bi ponovo uzeli bod, ali svakako će biti autsajderi. Ipak, kako su igrale Hrvatska i Belgija kao favoriti u ovoj grupi na otvaranju prvenstva, nikoga neće iznanaditi ako Maroko ili Kanada prođu dalje.

HRVATSKA - KANADA (17:00)

Izvor: Profimedia

Hrvati su na ovo Svjetsko prvenstvo došli kao vicešampioni svijeta sa nadom da mogu više ovoga puta, a ozbiljno su razočarali. Bili su potpuno bezopasni u meču sa Marokom i nisu dali gol i sada u duelu sa Kanadom moraju bolje. Sa druge strane Kanađani su iako su djelovali kao bolji tim nisu uspijeli da savladaju Tiboa Kurtou koji je čak odbranio penal Alfonsu Dejvisu. Ipak, njihov selektor je pred meč opasno zaprijetio Hrvatima i jasno je da ovaj poletni tim pun samopouzdanja i da će napasti "vatrene" u ovoj utakmici. Gledaćemo u dresu Kanade i Milana Borjana koji će probati da sačuva mrežu pred naletima napadača Hrvatske.

ŠPANIJA - NJEMAČKA (20:00)

Za kraj - derbi dana! Njemačka strepi jer su posle kiksa protiv Japana u velikom problemu jer drugi duel igraju sa Španijom koja je u utakmici sa Kostarikom pokazala moć. Njemci će itekako gledati i na prvi meč dana, a ako Japanci pobjede Kostariku "pancere" će praktično samo pobjeda u ovoj utakimici ostaviti u igri za ostanak na Mundijalu. Raspucanoj Španiji to daje priliku da odigra bez pritiska, da sačeka rivala možda se koncentriše i na kontre, a vidjeli smo koliko napadačkog kvaliteta ima Enrikeov tim.