Jake tvrdnje

ŠOK VIJEST IZ FRANCUSKE - REPREZENTACIJA JEDVA DOČEKALA DA BENZEMA ODE? Sve je bolje kad on nije tu...

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Karim Benzema je najbolji fudbaler svijeta, ali kada igra za Francusku tim ispašta!

Izvor: Profimedia

Francuska se susrela sa mnogo problema sa povredama pred i tokom Svjetskog prvenstva, a sada tamošnji mediji pišu da izostanak Karima Benzeme nije problem! Nije tako ni izgledalo kada su razbili Australiju 4:1 u prvom kolu grupne faze, ali ipak, tvrdnja da igrač sa "Zlatnom loptom" ne fali timu jeste kontroverzna. 

Čuveni "L'Ekip" doneo je na dan meča sa Danskom tekst u kome ističe da Karim Benzema ne nedostaje timu i da je atmosfera u ekipi mnogo bolja otkako ga nema!

"Od povrede Karima Benzeme, preko ispadanja Lukasa Ernandeza do načina na koji su "plavi" pobjedili Australiju u prvoj nedelji Mundijala punom emocija, atmosferu u timu djeluje mnogo bolje. Francuska reprezentacija je mnogo slobodnija i ujedinjenija otkako je Benzema otišao iz tima", navodi se u tekstu "L'Ekipa". 

Benzema dugo nije bio član nacionalnog tima pošto je izbačen zbog skandala kada se otkrilo da je učestvovao u ucjenjivanu bivšeg saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene, ali je pred prošlo Evropsko prvenstvo vraćen u ekipu. Ipak, u njegovom odsustvu Francuzi su osvojili Mundijal u Rusiji, a Olivije Žiru je i više nego dobro igrao kao prva "devetka".

Na meču sa Australijom dao je dva gola i uspeo je da se izjednači sa Tjerijem Anrijem na vrhu večne liste strijelaca Francuske, a sada u meču sa Danskom juri rekord.