Fudbal

SAUDIJCI POKLONILI POBJEDU POLJSKOJ: Promašen PENAL i ziceri ih skupo koštali, SUZE Levandovskog govore mnogo toga!

Autor Kristina Milović Izvor Kurir

Reprezentacija Poljske pobijedila je Saudijsku Arabiju u uzbudljivoj utakmici drugog kola grupe C Mundijala u Kataru - 2:0 (1:0).

26.11.2022 DOHA, KATAR DOHA, QATAR MISTRZOSTWA SWIATA W PILCE NOZNEJ KATAR 2022 FIFA World Cup, WM, Weltmeisterschaft, Fussball QUATAR 2022 PILKA NOZNA FOOTBALL MECZ POLSKA - ARABIA SAUDYJSKA GAME POLAND - SAUDI ARABIA NZ PIOTR ZIELINSKI , POLSKA RADOSC, BRAMKA, GOL, FOTO / NEWSPIX.PL --- Newspix.pl 20221126CSLG0087,Image: 740344200, License: Rights-managed, Restrictions: PUBLICATIONxNOTxINxPOL, Model Release: no
Izvor: Profimedia

Strijelci za evropsku selekciju bili su Zjelinski i Levandovski, kojem je ovo prvi gol na Svjetskim prvenstvima.

Većinu vremena Saudijska Arabija je bila bolji tim, ali neiskorišćen penal i brojni promašeni ziceri skupo su ih koštali.

Saudijska Arabija bila je dominanta tokom skoro cijelog prvog poluvremena.

Smjenjivali su se napadi jedan za drugim, ali nije bilo veće opasnosti po gol Poljske.

Prvi dio igre obilježila je veoma gruba igra Poljaka, koji su u kratkom vremenskom razmaku dobili tri žuta kartona, a utisak je da su mogli i više.

QAT: Poland - Saudi Arabia. FIFA World Cup, WM, Weltmeisterschaft, Fussball Qatar 2022 Aldawsari Salem of Saudi Arabia during the FIFA World Cup Qatar 2022 match, Group C, between Poland v Saudi Arabia played at Education City Stadium on Nov 26, 2022 in Doha, Qatar. Copyright: xBaguxBlancox/xPRESSINx WC_221126_079,Image: 740345388, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Izvor: Profimedia

U jeku dominacije Saudijaca, Poljaci dolaze do iznenadnog vođstva u 39. minutu. Levandovski je sa gol-aut linije dodao Pjotru Zjelinskom, koji zakucava loptu u mrežu.

Nije to pokolebalo igrače Saudijske Arabije koji su nastavili da napadaju, pa su u 45. minutu zasluženo dobili jedanaesterac nakon faula nad Al Šehrijem.

Al Davsari je uzeo loptu, šutirao sa bijele tačke, ali sjajno je pročitao njegovu namjeru Ščesni i odbranio šut. Lopta se odbila do Alburajka, koji je šutirao iz prve, ali opet brani Ščesni, tako da se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću Poljske, na prvi utisak, potpuno nezasluženo.

Nastavila je Saudijska Arabija ofanzivno i u drugom poluvremenu, Poljaci su se grčevito branili, dok su Saudijci mašili zicere.

Naznaku toga šta bi se moglo dogoditi u završnici predstavljale su prvo prečka Milika, a zatim stativa Levandovskog.

Saudijci su konstantno napadali, ali onda u 82. minutu Al Malki pravi početničku grešku i praktično poklanja gol Robertu Levandovskom koji je nakon toga zaplakao od sreće.

Izvor: Profimedia

Ovakav rezultat ostavlja situaciju u ovoj grupi potpuno otvorenom, tako da se može očekivati potpuni spektakl u poslednjem kolu.

Grupa C, Poljska - Saudijska Arabija 2:0 (1:0)