Fudbal

NAJLOŠIJI MEČ NA SVJETSKOM PRVENSTVU! Moćna Engleska se SAKRILA, Amerika nije iskoristila - ZVIŽDUCI za oba tima!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

U utakmici bez mnogo prilika i uzbuđenja, reprezentacija SAD ipak je bila ta koja je imala inicijativu i bila bliža golu. Ko će dalje? Sve ćemo saznati u posljednjoj rundi!

USA's forward #19 Haji Wright (L) and England's midfielder #04 Declan Rice fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group B football match between England and USA at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on November 25, 2022.,Image: 740219463, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Izvor: Profimedia

Engleska i SAD odigrali su neriješeno 0:0 i odložili odluku o plasmanu za posljednje kolo. Posle utakmice koja je trebalo da bude derbi, oba tima otišla su sa terena uz zvižduke sa tribina - apsolutno zaslužene.

Izuzev odličnog udarca Kristijana Pulišića u 33. kojim je zatresao prečku engleskog gola, nije viđeno ništa što bi moglo da bude istaknuto iz prethodnih sat i 55 minuta u Kataru. Odluka o plasmanu iz Grupe B biće donijeta u ponedjeljak, a kuriozitet je da sve ekipe mogu da prođu u osminu finala. Na tabeli je prvoplasirana Engleska, sa četiri osvojena boda, drugoplasirani je Iran sa tri, Amerika je treća sa dva, a Vels je posljednji sa osvojenim bodom. U posljednjem kolu se sastaju Engleska - Vels i SAD - Iran i nije teško izračunati šta je kome potrebno da "izađe" iz grupne faze i ostane u Kataru i za eliminacije.