Fudbal

PRVA REPREZENTACIJA ISPALA SA SVJETSKOG PRVENSTVA! Buran meč - Holandija "visila", ali se opet provukla!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ekvador i Holandija odigrali buran meč i završili ga bez pobjednika - 1:1!

Netherlands' forward #08 Cody Gakpo celebrates after he scored his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group A football match between the Netherlands and Ecuador at the Khalifa International Stadium in Doha on November 25, 2022.,Image: 740178142, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Izvor: Profimedia

Evropljani poveli, a Ekvadorci ostali bez povrijeđenog najboljeg igrača - Enera Valensije. Opet je dao gol.

Fudbaleri Holandije i Ekvadora remizirali su (1:1) u meču drugog grupe A. Ovaj rezultat znači da je prva eliminisana reprezentacija na ovom prvenstvu domaćin Katar, koji je danas doživio ubjedljiv poraz od Senegala (3:1) i ima 0 osvojenih bodova.

Kodi Gakpo je bombom u 6.minutu donio predost reprezentaciji Holandiji, a bio je to najbrži pogodak u dosadašnjem toku šampionata. Nakon gola postojao je samo jedan tim - Ekvador.

Uspjeli su izabranici trenera Alfara da se probude posle primljenog gola i nižu opasnosti pred golom Holandije. U posljednjim mometima prvog poluvremena sjajan šut ka golu uputio je Pervis Estupinjan, lopta je završila u golu, ali je sudija Gorbal iz Alžira poništio pogodak zbog navodnog ofsajda. Izazvaće ova njegova odluka dosta polemike u javnosti.

Motivisani Ekvadorci izašli su na teren da brzo poravnaju situaciju i uspjeli su u tome. Igrao se 49. minut, a maestralni Valensija je natrčao na loptu posle Estupinjanovog šuta i poslao je u prazan dio gola. Do kraja meča vidjeli smo pritisak Ekvadora, ali bez golova.

Ono što može da brine selektora Alfara je detalj iz 87. minuta, kada je Ener Valensija ostao da leži, a potom je ubrzo na nosilima napustio teren. Nadaju se u taboru Ekvadora da će sa njihovim kapitenom biti sve u najboljem redu.

Ove dvije ekipe imaju po četiri boda i na diobi su prvog mjesta, tri boda ima Senegal, dok je Katar već eliminisan posle dva poraza. U posljednjem kolu Holandija će imati priliku da "kapariše" prvo mjesto protiv nezainteresovanog Katara, dok će Ekvador u direktnom meču protiv Senegala odlučivati o plasmanu u narednu fazu. Oba meča su na programu 29. novembra od 16 časova.