Fudbal

BRAZIL U NASTAVKU SLOMIO OTPOR SRBIJE, GOLMAN I OKVIR GOLA SPASILI KOMŠIJE UBJEDLJIVIJEG PORAZA

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Fudbaleri Brazila opravdali su večeras ulogu favorita savladavši reprezentaciju Srbije 2:0. Oba gola za "selesao" postigao je Ričarlison, u 63. i 74. minutu.

Izvor: Profimedia

Presudio je kvalitet "karioka, i bolja ekipa je slavila. Nejmar i drugovi su dominirali gotovo čitav tok meča. Lomili su Srbiju i na kraju je slomili poslije sat vremena igre, a utisak je da su izabranici Dragana Stojkovića pružili maksimum.

Od samog početka fudbaleri Srbije nisu ličili na tim koji smo navikli da gledamo pod komandom Dragana Stojkovića. Previše straha uvuklo se u kosti, previše grešaka na sredini terena pravili su reprezentativci Srbije i premalo su pritiskali rivala – iako znamo da se do sada nikoga nisu plašili.

Tokom prvog dijela meča odbrana je bila na visini zadatka i Brazilci nisu uspjeli da zatresu mrežu Milinković-Savića. Vanja je večeras bio najbolji igrač srpskog tima, ali čak ni on nije uspio da zaustavi nalete u nastavku meča. Napadač Totenhema dva puta je tresao mrežu, a drugi gol je već sada u konkurenciji za najbolji na turniru.

To znači da će “orlovi” protiv Kameruna i Švajcarske morati da budu mnogo bolji, ako žele u nokaut fazu.