Fudbal

PORTUGAL SLAVIO NAKON DRAME!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

U trećem meču današnjeg programa, reprezentacija Portugala pobijedila je Ganu rezultatom 3:2. Nevjerovatan fudbal pun tenzije i uzbuđenja vidjeli smo u drugom poluvremenu, u kom je palo i pet golova.

Izvor: Profimedia

Vodeći gol za pobednički tim postigao je Kristijano Ronaldo i ušao u istoriju kao prvi igrač koji se upisao u strelce na čak pet Mundijala!

U 62. minutu defanzivac Gane Mohamed Salisu nagazio je u kaznenom prostoru Ronalda koji je završio na zemlji. Dosuđen je jedanaesterac, najbolji igrač Portugala namjestio je loptu na bijelu tačku, a potom je poslao u mrežu za 1:0 za svoj osmi pogodak na pet Mundijala.

Ubrzo je Andre Aju izjednačio na 1:1 poslije lijepe akcije Ganjana po lijevoj strani. Kudus je centrirao, lopta prošla kroz noge Pereiri, a na pravom mjestu se našao iskusni Aju i poravnao na 1:1.

Kratko je trajao nerešen rezultat, u 78. minutu Bruno Fernandeš je idelano asistorao, posalo loptu iza leđa desnom beku Gane, utrčao je Žoao Feliks i udarcem iskosa pored istračlog golmana Zikija doneo vođstvo. Već u narednom napadu Bruno Fernandeš je proigrao Rafaela Leaa koji je pogodio suprotan ugao za 3:1.

Prvotimac Zvezde Osman Bukari dobio je šansu u nastavku, u 75. minut prije kraja zatresao je mrežu i vratio rezultatsku neizvjesnost.

Izvor: Profimedia

  U 10. minutu nadoknade golman Portugala je pogriješio dok se spremao da ispuca loptu, prikrao se Injaki Vilijams i ukrao mu je, ali se okliznuo u odsudnom momentu i šansa za izjednačenje je propala.