Preti!

ŠPIC BRAZILA PLAKAO PRED MUNDIJAL, SVAĐAO SE, A SAD ZAPRETIO SRBIJI: Spreman sam 200 odsto, sigurno dajem gol!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Ričarlison je proživeo pravu dramu pred Svetsko prvenstvo, ali je sada spreman da zaigra u startnoj postavi!

Izvor: Profimedia

Dočekali smo taj dan! Srbija će početi svoj nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru i to od meča sa moćnim Brazilom, a u špicu najvećeg favorita za osvajanje prvenstva naći će se Ričarlison! Fudbaler Totenhema se povredio igrajući za klub neposredno pred Mundijal i čak plakao pred novinarima zbog toga, ali kako sada kaže, spreman je!

Na konferenciji za medije na kojoj je besneo na novinare koji napadaju njegovog saigrača Nejmara, takođe se dotakao svoje fizičke spreme i meča sa Srbijom. Kako kaže on je na 200 odsto!

"Sada sam dobro. Nisam na 100, već na 200 odsto. Mislim da smo spremni da krenemo. Svi su tužni kada nisu spremni za igru, posebno kada se radi o Svetskom prvenstvu. Znate šta je bilo s Benzemom, ja sam isto prošao kroz taj strah. Verujem da je Karim sada jako tužan, bio mu je san da se ovde takmiči s ostalima. Želim snagu i njemu i njegovoj porodici", rekao je Ričarlison pred brazilskim novinarima.

Što se tiče njega, iako "selesao" još nije zaigrao, za njega je takmičenje odavno počelo. Još dok je igrao za Sparse u Premijer ligi.

"Za mene je Svetsko prvenstvo već počelo, imao sam ovih deset dana da se dobro oporavim. Vratio sam se u Totenhem, igrao u prvoj postavi i imao sam veliki strah, pre gotovo mesec dana. Sada je došlo vreme, vreme za veselje, zabavu, a ja sam tu zbog toga, da pomognem svojim saigračima i dam sve od sebe da reprezentacija u svakoj utakmici izađe kao pobednik", rekao je on. 

Iako nije klasični napadač, već je u toku karijere više igrao na poziciji krila i prednjeg veznog, Tite ga koristi kao špica. I ne samo to, već mu je dao i "devetku" koju su nosile sve same legende!

"Kad nosite dres sa brojem 9, prvo što vam padne na pamet je davanje golova. Hvala Bogu, imam puno golova u dresu Brazila kada sam igrao kao "devetka". Uz ove saigrače koje imam u napadu mislim da će golovi doći sami od sebe. I da, normalno je da od vas svi očekuju da dajete golove kada imate na leđima devetku. To je tako svuda", zaključio je Ričarslion.

Meč Srbije i Brazila na programu je od 20 časova, a pre toga nas očekuje prvi duel naše grupe u kome će snage odmeriti timovi Švajcarske i Kameruna.