Fudbal

ŠPANIJA POBIJEDILA 7-0! Obrukala je u Kataru slavnog golmana - najgora noć u karijeri Kejlora Navasa!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Potpuna dominacija španske reprezentacije Dohi. Kejlor Navas cijelo veče vadio loptu iz mreže.

Spain players celebrate victory after the FIFA World Cup Qatar 2022 Group E match between Spain and Costa Rica at Al Thumama Stadium on November 23, 2022 in Doha, Qatar. Spain v Costa Rica: Group E - FIFA World Cup Qatar 2022, Doha - 23 Nov 2022,Image: 739701547, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Model Release: no
Izvor: Profimedia

Reprezentacija Španije pobijedila je Kostariku 7:0 (3:0) na početku Svjetskog prvenstva u Kataru i demonstracijom sile osvojila prva tri boda. Ekipa Luisa Enrikea nije imala naspram sebe protivnika dostojnog utakmice Mundijala, pa je često bez ikakvog otpora dolazila do golmana Kejlora Navasa, koji je mogao da primi još koji gol. Sa druge strane, Kostarikanci nisu uputili nijedan šut ka golu Unaija Simona.

Strijelci za Španiju bili su Dani Olmo udarcem kao na malom fudbalu u 11. minutu, Marko Asensio hicem "iz prve" u 21, zatim je Feran Tores "vezao" golove iz penala u 31. i iz igre u 54... Debakl Kostarike zaokružili su Gavi strašnim volej-udarcem u 74. minutu i Karlos Soler u 90. minutu. Kejlor Navas se posle šestog gola naslonio na koljena i teško mu je bilo da povjeruje šta je doživio u sat i po fudbala. A sudija mu nije olakšao kada je produžio meč za čak osam minuta, tokom kojih se u strijelce upisao i Alvaro Morata.

Ovakvim rezultatom, Španija i Japan izjednačili su se na vrhu tabele i u sledećem kolu gledaćemo derbi Španije i Njemačke, u kojem bi "furija" ovakvim ili sličnim nastupom mogla da pogura Njemce i ka eliminaciji iz grupne faze!