Fudbal

GOTOVO JE: KRISTIJANO RONALDO OTIŠAO IZ MANČESTER JUNAJTEDA! Klub objavio zvanično saopštenje, otkriveni detalji raskida

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Portugalac je zvanično napustio klub!

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo više nije fudbaler Mančester junajteda, objavio je njegov klub! Nekoliko dana posle skandaloznog intervjua, u kojem je iznio niz optužbi praktično na račun svih na Old Trafordu, potvrđeno je da se neće vratiti u klub posle Svjetskog prvenstva.

"Kristijano Ronaldo će napustiti Mančester junajted uz obostrani dogovor, koji odmah stupa na snagu. Klub mu zahvaljuje na ogromnom doprinosu u toku dva boravka na Old Trafordu", saopšteno je.

Ronaldo se vratio u Junajted u ljeto 2021, imao individualno odličnu sezonu 2021/22, ali je minulog ljeta ipak pao u drugi plan kod menadžera Erika Ten Haga. Nezadovoljstvo je pokazivao na katastrofalan način, odlazio je usred utakmica sa klupe i sa stadiona i sada je bar kraj toj mučnoj epizodi velikog fudbalera i velikog kluba koji očigledno više nisu mogli zajedno.

Ova vijest objavljena je usred Svjetskog prvenstva, gdje Kristijano peti i možda posljednji put pokušava da sa Portugalom osvoji jedini veliki trofej koji mu nedostaje. Sa Mančesterom je definitivno završio i od januara će igrati za neki drugi tim, a trenutno ne postoji ni nagovještaj gdje bi mogao da nastavi karijeru. Bilo je navoda prošlog ljeta da je pregovarao sa nizom klubova, pominjali su se Čelsi, Bajern, ali ništa od toga se nije ostvarilo. "CR7" je naposljetku ostao na Old Trafordu i bio rezerva, pa je bilo sasvim jasno da ta situacija neće dugo trajati. I trajala je samo do Mundijala, iako je imao ugovor i nakon Svjetskog prvenstva.