Umetnost!

BOMBA - OVIM GOLOM SU SAUDIJCI SRUŠILI ARGENTINU! Spektakl u Kataru, majstorski potez za ŠOK Mesija i saigrača! (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Jedan od najlepših poteza u dosadašnjem delu turnira doneo je prednost Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Profimedia

Kakav šok za Argentince na početku Svetskog prvenstva! Već posle 10 minuta meča Argentine i Saudijske Arabije na turniru Lionel Mesi ušao je u istoriju, a nakon što su selekciji iz Južne Amerike poništena tri gola u prvom delu usledio je tuš. Saudijska Arabija je u samo nekoliko minuta postigla dva gola i preokrenula rezultat za najveću senzaciju u dosadašnjem delu turnira!

Nakon duge akcije u kojoj su nekoliko puta pokušali da priđu golu Saudijci su šansu da ugroze gol emilijana Martineza. Na kraju je to uspeo u 53. minut salem Al-Davsari, koji je majstorski "izlomio" igrače Argentine, a zatim spektakularnim udarcem pogodio suprotan ugao gola. Pogledajte njegovu majstoriju:

Podsećamo, Mesi je pogodio sa bele tačke u 10. minutu, a Saleh Al Šehri poravnao je rezultat u 48. minutu. Da šok bude kompletan pobrinuo se najbolji fudbaler Saudijske Arabije koji je pet minuta kasnije doneo preokret.

Na kraju je to bilo dovoljno za pobedu! Igralo se 104. minuta dok meč nije bio gotov, ali Argentina nije uspela da stvori ni šansu za gol. Evo svih detalja sa meča: