Au...

ŠOK SNIMCI - FUDBALERI PADAJU OD VRUĆINE U KATARU: Ne mogu da izdrže ni treninge, guraju glave u ventilatore! (FOTO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Kako će da igraju prvenstvo ako ne mogu da izdrže jedan trening po ovoj vrućini?

Izvor: reddit/Wangtawang

Već u nedelju počinje Svetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Kataru, a zbog odlaska najbitnijeg fudbalskog takmičenja na svetu na ovakvu lokaciju umesto između dve sezone Mundijal se igra usred takmičarske godine. U subotu je u Dohi bio izmeren 31 stepen celzijusa, uz jako suvo vreme i ni dašak vetra, a to fudbaleri već osećaju na svojoj koži!

Procurili su snimci sa treninga nacionalnog tima Engleske, a ostvrski fudbaleri mnogo više naviknuti na kišu, tmurno vreme i hladnoću jedva su izdržali trening po dolasku u Katar. Na snimku se jasno videlo da je sve to najteže palo Džudu Belingemu, jednom od najboljih fudbalera Sautgejtovog tima.

Englezi su znali šta ih čeka u Kataru, pa su pored terena stavili ogromne ventilatore koju su uz strujanje vazduha koristili i vodu da rashlade fudbalere, a Belingem je tokom treninga bukvalno trčao i stavljao glavu na ventilator kako bi došao sebi. Pogledajte kako je to izgledalo:

 Naravno, nije on jedini imao problema. Dotrčavali su redom fudbaleri do sprava za rashlađivanje, a delovalo je da su se najviše mučili Trent Aleksander-Arnold, Kalum Vilson i Mejson Maunt. 

Postavlja se pitanje kako će fudbaleri moći da izdrže cele utakmice i to u turnirskom sistemu sa po dva ili tri dana razmaka između mečeva kada i rutinski treninzi po ovakvom vremenu predstavljaju problem. Zbog toga odluka da se u Kataru na spiskovima nacionalnih timova nađe po 26, a ne dosadašnjih 23 igrača, deluje odlično.