Neočekivano!

BOMBA - ALEKSANDAR DRAGOVIĆ ODLAZI IZ ZVEZDE? Oglasio se klub koji ga želi, sprema se januarski transfer!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Iskusni fudbaler mogao bi da bude jedno od prvih zimskih pojačanja kluba u kojem je napravio prve korake u seniorskom timu.

Izvor: MN Press

Iskusni štoper Aleksandar Dragović (31) mogao bi u zimskom prelaznom roku da napusti Crvenu zvezdu, prenose mediji iz Austrije! Kao naredna destinacija za Austrijanca srpskog porekla pominje se Austrija iz Beča, klub u kojem je napravio prve korake u seniorskom fudbalu. O tome su tokom prethodnih dana govorili i čelnici kluba iz glavnog grada Austrije.

Bečki tim nije zadovoljan početkom sezone - eliminacijom iz Kupa Austrije, lošim rezultatima u Evropi i zaostatkom u ligi, pa za januar spremaju promene. Čak i loša finansijska situacija u kojoj se nalaze ne sprečava ih da maštaju o velikim pojačanjima, a sportski direktor Manuel Ortlehner istakao je Dragovića kao jednu od meta! Kako prenosi "Spox", Austrija će do 3. januara analizirati igrački kadar, a zatim krenuti u potragu za pojačanjima, među kojima je i defanzivac srpskog šampiona.

Dragovićev odlazak iz Crvene zvezde bio bi šok za srpskog šampiona, ali i za javnost u Austriji. Iako tamo postoje glasine o angažovanju iskusnog defanzivca, medijima nije jasno odakle će se finansirati plata za fudbalera koji je upisao trocifreni broj nastupa za nacionalni tim. "Naravno da nam je učešće u međunarodnim takmičenjima pomoglo, ali finansijska nategnutost ostaje. To će nas pratiti još par godina. Veliki je izazov stabilnost dalje razvijati i klub postaviti na ekonomski stabilnije noge", naveo je predsednik kluba Gerhard Griš.

Pogledajte fotografije Aleksandra Dragovića i njegove supruge. Par je pre nekoliko meseci saznao da čeka bebu!

Podsećamo, Aleksandar Dragović počeo je karijeru bač u Austriji iz Beča, a dres seniorske reprezentacije Austrije oblačio je 100 puta pre nego što je ispao sa spiska novog selektora! Nakon bečkog tima nastupao je za Bazel, Dinamo Kijev, Bajer Leverkuzen i Lester, u kojem je bio na pozajmici. Od leta 2021. godine je u Crvenoj zvezdi, što je bio njegov dečački san, ali i velika želja njegovog dede.