Fudbal

SKANDAL U PREMIJER LIGI - SUDIJA ODGURNUO FUDBALERA ČELSIJA: Amerikanac se raspravljao, sudija upotrebio silu! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

U derbiju kola Premijer lige desila se neobična situacija u kojoj su se našli ofanzivac tima iz Londona i glavni sudija Robert Džons.

Izvor: Reddit/sdotmills/printscreen

Fudbaleri Čelsija upisali su treći poraz u nizu u Premijer ligi, nakon što je Njukasl golom Džoa Viloka u 67. minutu uspeo da ostavi ceo plen na severu Engleske. Nakon novog neuspeha i nešto kasnije pobede Arsenala "Plavci" kasne čak 16 bodova za liderom na tabeli engleskog prvenstva, a to nisu jedini problemi u klubu. Jedan od njih dogodio se u samom finišu meča koji su igrali u subotu uveče.

Zbog mnogo nervoze na terenu u samom finišu došlo je do koškanja, a u jednom trenutku je glavni arbitar Robert Džons morao je da odgurne Kristijana Pulišića sa mesta događaja. U jednom od nekoliko sukoba na terenu našli su se Pulišić i Šejn Longstaf, a da bi koliko-toliko primirio situaciju na terenu sudija je morao da upotrebi silu na amerikancu hrvatskog porekla.

Ostaje nejasno da li je tokom ovog sukoba Pulišić pokušao da prigovori nešto i Džonsu ili je sudija reagovao samo zbog sukoba sa Longstafom. Bilo kako bilo, situacija u kojoj glavni arbitar koristi snagu kako bi odgurao fudbalera sa mesta na kojem se dogodio incident nije česta pojava u fudbalu. To je zainterigiralo i navijače Čelsija, koji smatraju da je ovakvo ponašanje nedopustivo i da arbitar nije smeo da upotrebi silu na Pulišiću. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Inače, ovo nije jedini skandal koji smo videli u Premijer ligi. Navijači Evertona želeli su da se fizički obračunaju sa svojim fudbalerima, a jedan od njih bacio je nazad na teren dres koji mu je poklonio Aleks Ivobi, jedini fudbaler "Karamelica" koji ove sezone igra za porelaznu ocenu.