Fudbal

SJEO NA TRAVU I POČEO DA PLAČE, ZNAO JE DA JE KRAJ! Povrijedio se 7 dana pred Mundijal i suze sakrivao od svih! (VIDEO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Vezni fudbaler Karlos Gruezo bio je na spisku selektora Ekvadora za Svjetsko prvenstvo.

Izvor: Twitter/cromadeportes/printscreen

Mundijal u Kataru igra se u naobičnom terminu, a prvi susret na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu odigraće domaćin i reprezentacija Ekvadora, čije je učešće prethodnih mjeseci bilo pod znakom pitanja. Ipak, Ekvadorci će izaći na teren, ali vjerovatno bez jednog od svojih najboljih fudbalera. Vezni fudbaler Augzburga Karlos Gruezo (27) povrijedio se tokom posljednjeg kola bundeslige i tako zadao glavobolju svom selektoru.

U gustom kalendaru koji je napravljen nije ostavljeno prostora da se za Svjetsko prvenstvo oporave fudbaleri koji su se povrijedili u finišu jesenjeg dijela prvenstva. Takav slučaj je i sa Gruezom koji je u 29. minutu meča protiv Bohuma izbacio loptu u aut, sjeo na travu i počeo da plače. Postao je svjestan da je san o Mundijalu sada noćna mora.

U prvim satima nakon njegove povrede nisu stigle detaljnije informacije o stanju u kojem se nalazi, ali je po reakciji samog fudbalera bilo jasno šta se dešava. Saigrači su morali da ga tješe dok je izlazio sa terena, a on je u jednom trenutku dres prevukao preko glave kako bi sakrivao suze. Pogledajte cijelu scenu:

Gruezo je tokom karijere igrao za Independijente i Barsleonu u rodnom Ekvadoru, zatim za Štutgart, pa Dalas u MLS-u i na kraju Augsburg. U ovom njemačkom timu je od 2019. godine i jedan je od najstandardnijih igrača u ovoj sezoni. Za reprezentaciju Ekvadora odigrao je 46 mečeva, a bio je dio tima i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.