Fudbal

NEMCI NA SVETSKO PRVENSTVO VODE IGRAČA KOJI MRZI KATAR! Stalno kritikuje bogate Arape, ali Hansi Flik ne može bez njega!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Hansi Flik je objavio spisak od 26 igrača za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: Profimedia

Sada je i Nemačka izbacila spisak igrača koji će nastupati na Svetskom prvenstvu, a jedno ime koje nedostaje je Marko Rojs. Iskusni vezista Borusije Dortmund je prošli Mundijal propustio zbog povrede, a i sada ga iz istog razloga neće biti na najvažnijem fudbalskom turniru. Zbog povrede nema ni Tima Vernera koji je u poslednje vreme bio prvi špic "manšafta". 

Zanimljivo je da je na spisku Leon Gorecka koji je više puta javno kritikovao Katar zbog kršenja ljudskih prava, a nedavno je rekao da je "homofobija katarskih vlasti iz prethodnog milenijuma", kada je jedan od glavnih organizatora Svetskog prvenstva javno kritikovao homoseksualizam. 

Glavne zvezde tima biće golman Manuel Nojer, zvezde Bajerna Jozua Kimih, Serž Gnabri, Tomas Miler i Liroj Sane, a tu će biti i Kai Haverc, Antonio Ridiger i Ilkaj Gindogan. 

Na spisku su i dve velike nade nemačkog fudbala Jusufa Mokoko i Džamal Musijala, a svoje mesto među pozvanima kod selektora Hansija Flika našao je i Niklas Filkrug, napadač koji je do skora igrao drugu ligu, a sada je hit u Bundesligi. 

Golmani: Manuel Nojer, Kevin Trap, Mark-Andre Ter-Štegen

Odbrana: Armel Bela-Kočap, Matijas Ginter, Kristijan Ginter, Tilo Kerer, Lukas Klosterman, David Raum, Antonio Rudiger, Nico Šloterbek, Niklas Zile

Vezni red: Julian Brandt, Leon Gorecka, Mario Gece, Ilkaj Gindogan, Jonas Hofman, Jozua Kimih, Džamal Musiala

Napad: Karim Adejemi, Serž Gnabri, Kai Haverc, Jusufa Mukoko, Tomas Miller, Liroj Sane, Niklas Filkrug