Užasno!

KATASTROFA - SADIO MANE NE IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO! Šok za Senegal, moraće bez najboljeg na Mundijal!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Ofanzivac Bajerna iz Minhena povrijedio se u utorak, tokom meča Bundeslige.

Izvor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo ostaje bez jedne od najvećih zvijezda! Drugoplasirani u ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu, senegalski ofanzivac Sadio Mane, neće moći da nastupi za nacionalni tim tokom Mundijala u Kataru. informaciju o ozbiljnosti njegove povrede prenosi dobro obavješteni francuski list "Ekip".

Senegalac se povrijedio tokom meča u utorak koji je Bajern iz Minhena odigrao protiv Verdera. U ubjedljivoj pobjedi Bavaraca nekadšanji igrač Liverpula učestvovao je samo u prvih dvadesetak minuta, a nakon što je zadobio povredu na terenu ga je zamjenio Liroj Sane.

Francuski list tvrdi da je povreda teže prirode i da Sadio Mane sasvim sigurno propušta Mundijal koji za desetak dana počinje u Kataru. Senegalci će prvi meč na turniru odigrati 21. novembra protiv Holandije, a sada je gotovo jasno da će morati bez prve zvijezde u tom i ostalim susretima na turniru. inače, Senegalci su kao aktuelni šampion Afrike bili ozbiljan kandidat za prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Nakon što su smješteni u grupu sa Holandijom, Ekvadorom i domaćinom Katarom, mnogi fudbalski fanatici pomislili su da će plasman među dva najbolja tima biti rutinski posao za najbolji afrički tim. Pod novim okolnostima, pitanje je da li će imati snage za takav podvig!