Loše...

ARGENTINA OSVAJA TITULU, MESI DOMINIRA KAO NIKAD: Šok prognoza pred Mundijal - o Srbima NIKO neće pričati u Kataru!

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Iako navijači fudbalske reprzeentacije Srbije imaju velika očekivanja od predstojećeg Svetskog prvenstva, simulacija kaže da nismo na tragu uspeha.

Izvor: Profimedia/MN Press

Bliži se Mundijal na kojem će Dragan Stojković pokušati da odvede reprezentaciju Srbije do istorijskog rezultata, ali nam se trenutno i ne daju velike šanse za senzaciju. Nakon što smo u jednoj od simulacija videli da će naš nacionalni tim biti eliminisan već nakon grupne faze a o tome su pisali i Amerikanci, istu teoriju potvrdila je i popularna igrica - FIFA 23.

Proizvođač jedne od najpopularnijih sportskih igrica je "EA Sports" koji tradicionalno, pred svako veliko takmičenje, pokuša da predvidi kako će izgledati turnir koji nas čeka. Na poslednja tri Svetska prvenstva uspeli su da pogode ko će osvojiti titulu - 2010. godine Španija, 2014. Nemačka i 2018. Francuska. Sada im je pik Argnetina, uz neviđenu dominaciju Lionela Mesija!

Pored toga što su izračunali da će na putu do svetske titule Argnetinci uspevati da savladaju Dansku, Holandiju, aktuelnog šampiona Francusku i najvećeg rivala Brazil, predviđali su još neke detalje. Po njihovoj prognozi Lionel Mesi će biti najbolji strelac turnira sa čak osam postignutih golova, dva više od Memfisa Depaja i Kilijana Mbapea koji će mu biti najbliži pratioci. Među 15 najboljih strelaca nema nijednog srpskog fudbalera, a isti je slučaj i među asistentima. Po tri dodavanja za gol imaće Karim Benzema, Pjotr Zjelinski i Bernardo Silva, uz napomenu da će poljski fudbaler odigrati četiri meča, a preostala dvojica fudbalera po sedam.

Po mišljenju tvoraca igrice "FIFA 23" nokaut faza takmičenja biće veoma zanimljiva. Već u prvoj rundi imaćemo derbije poput Holandija - Engleska (3:1), Nemačka - Belgija (2:1) ili Hrvatska - Španija (2:1). U samoj završnici neće biti iznenađenja, pa će tako Argentinci i Francuzi igrati jedno, a Brazil i Portugal drugo polufinale. Titulu su dodelili Argentini nakon pobede minimalnim rezultatom, dok će u borbi za trćee mesto Francuska nakon goleade biti bolja od Portugala (4:2).

Nismo baš zadovoljni ovakvim ishodom, moglo je u nokaut fazi da bude mesta i za Srbiju, umesto da Portugalci lako "počiste" Švajcarsku (2:0) već u prvoj rundi nakon prolaska grupe.

Tagovi