Fudbal

NAJSKUPLJI BRAZILCI: NEJMAR TEK TREĆI NA LISTI! Golmani vrijede 100 miliona!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ovo su najskuplji fudbaleri reprezentacije Brazila

Izvor: Profimedia

Selektor Brazila Tite saopštio je u ponedjeljak spisak reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a zvijezda Mančester junajteda vrisnula je od sreće kada je kod kuće čula "Antoni" na TV-u. Cio svijet je čekao da čuje ko će igrati za "Selesao" u Kataru.

Kao i uvijek, brazilska reprezentacija je puna zvijezda, a zanimljivo je da Nejmar više najskuplji igrač te reprezentacije, već zvijezda Real Madrida – napadač Vinisijus Žunior (22). On je procijenjen na čak 120 miliona eura, dok je drugi najskuplji igrač ekipe njegov saigrač iz "kraljevskog kluba", krilni napadač Rodrigo (21). On košta 80 miliona. Tek posle njih dolazi Nejmar (30), sa cijenom od 75 miliona eura, koliko koštaju i napadač Arsenala Gabrijel Žezus i ofanzivac Mančester junajteda Antoni.

Defanzivac Pari Sen Žermena Markinjos (košta 70 miliona, a slijede ga štoper Reala Eder Militao, defanzivni vezista Njukasla Bruno Gimaraeš i krilo Arsenala Gabrijel Martineli koji koštaju po 60 miliona. Pet miliona manje košta defanzivni vezista Liverpula Fabinjo, a po 50 koštaju zadnji vezni Junajteda Kazemiro, golman Liverpula Alison, centarfor Totenhema Rišarlison, krilo Barselone Rafinja...

Zanimljivo je da golman Mančester sitija Ederson košta 45, pa on, Alison i treći golman – čuvar mreže Palmeirasa, Veverton, zajedno koštaju 100 miliona eura.

Naravno, brojke ne govore i Brazil je imao skupocjene timove i na prethodnim Mundijalima, pa titulu čeka čak 20 godina, ali ipak oslikavaju koliko je cijenjen tim.