Fudbal

TEŽAK UDARAC ZA ENGLESKU - JOŠ JEDAN IGRAČ PROPUŠTA MUNDIJAL! Sautgejt na MUKAMA, beka čeka duga pauza!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ben Čilvel se povredio protiv Dinamo Zagreba i neće igrati na Mundijalu.

Izvor: Profimedia

Ben Čilvel (25) ne ide na Svetsko prvenstvo u Kataru. Defanzivac Čelsija povredio se na utakmici Lige šampiona protiv Dinamo Zagreba i neće moći da bude deo reprezentacije Engleske na predstojećem takmičenju. Čelsi je potvrdio loše vesti na svom zvaničnom sajtu i njega čeka duga pauza. Nije poznato tačno koliko će biti van terena, ali se neće brzo vratiti. Uz to je naglašeno da će "započeti proces rehabilitacije sa klupskim lekarima".

Nije otkriveno tačno kakva povreda je u pitanju, samo da je u pitanju "ozbiljnija povreda". Novi težak udarac za levog beka koji se oporavio od kidanja prednjih ukrštenih ligamenata i taman je počeo da se nameće novom treneru Grejmu Poteru. "Posle teške povrede sam naporno radio kako bih bio spreman za Svetsko prvenstvo, bio je to moj veliki san. Nažalost, to se neće ostvariti posle rezultata skenera. Uradiću sve što je do mene da se što pre vratim na teren, hvala svima na podršci", poručio je Čilvel na društvenim mrežama.

Ovo je još jedna težak udarac za Gereta Sautgejta pred početak šampionata (od 20. novembra do 18. decembra) kada su u pitanju defanzivci. Zbog povrede je otpao i Ris Džejms (Čelsi), Kajl Voker (Mančester siti) je pod upitnikom, selektor ne računa previše ozbiljno na Trenta Aleksandera-Arnolda (Liverpul), a ako se gleda pozicija levog beka izgleda da će prvi izbor biti Luk Šo (Mančester junajted), a poziv će dobiti verovatno ili Rajan Sesenjon (Totenhem) ili Džejms Džastin (Lester).