Fudbal

ZLATAN "PECNUO" PEPA, PA DOBIO BRUTALAN ODGOVOR: Ibra godinama provocira Gvardiolu, a sad ga je Katalonac SPUSTIO!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Pep Gvardiola je konačno odgovrio na prozivke Zlatana Ibrahimovića.

Izvor: Profimedia

Zlatana Ibrahimovića nema na terenu, ali svojim skandaloznim i vrlo često egoističnim izjavama uvijek privlači pažnju. Sada mu je na neke opaske odgovorio i Pep Gvardiola, sa kojim se iz perioda kada je igrao u Barseloni "ne miriše".

Ibra je uvijek zamjerao Pepu što ga je po njegovom mišljenju koristio na pogrešan način u Kataloniji i isticao je kako Gvardiola ne voli da su igrači "veći" od njega tako da je sputavao Ibrahimovića u Španiji. Sada je rekao nešto slično i o Erlingu Holandu. 

"Sve zavisi od Gvardiolinog ega. Ako on pusti da Holand bude veći od njega, onda će napredovati. Zašto mene nije pustio da se razvijam? Ali nisam samo ja u pitanju nego i mnogi drugi", rekao je Ibrahimović. 

Nije to ostalo bez odjeka i naravno da je čuo Gvardiola ove prozivke i nije štedio švedskog napadača, Prilično sarkastično se osvrnuo na ove prozivke.

"Ibrahimović je u pravu, on je potpuno u pravu. U ovom klubu i ovom timu moj ego je iznad svakog igrača, iznad svake osobe. Ne volim kada Erling postigne tri gola i sve na šta se fokusiram je moja ljubomora. Iskreno, ljubomoran sam! Rekao sam mu: 'Erlinže, molim te postiži golove inače novine neće pisati samo o meni!' U pravu je, Ibrahimović zna sve o meni, ego mi je ogroman. Sada može da napiše još jednu knjigu", odbrusio je Gvardiola.