Katastrofa!

MANČESTER JUNAJTED NEMA KAD DA IGRA UTAKMICE! Pakleni raspored za engleskog velikana - popunjeni, a fale im DVA meča!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Jedan od najvećih evropskih klubova treba u prolećnom delu sezone da odigra dva meča za koja još nema termin, a nema gde ni da ih "ugura".

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Real Sosijedad (1:0) u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, ali to nije bilo dovoljno da se domognu prvog mesta na tabeli. Sa prve pozicije u nokaut fazu ide španski tim, što znači da će drugoplasirani Junajted imati jednu prepreku više u evropskim izazovima. Pored toga što će put do završnice biti teži, ovo je i problem za Junajted jer oni nemaju kada da igraju mečeve!

U prolećnom delu sezone slavni engleski klub trebalo bi da "ugura" mečeve protiv Kristal Palasa i Lidsa, ali pogled na kalendar govori da za tako nešto ima premalo prostora. Između 10. januara i 16. maja Mančester junajted mogao bi da odigra čak 17 utakmica, ne računajući one koje će sigurno odigrati u Premijer ligi. Na tom spisku su mečevi u Ligi Evrope, FA kupu, Karabao kupu, kao i termini za ponovljene susrete u tom takmičenju.

U zavisnosti od toga koliko Junajted bude dobar u tim takmičenjima mogli bi da se pojave potencijalni datumi pogodni za odigravanje dva meča u Premijer ligi, ali sada je to prilično daleko. Recimo, Mančester junajted ne može da zakaže utakmicu u terminu kada je predviđeno da se igra peto kolo FA kupa jer se nada da će i on učestvovati u toj rundi.

Da stvari budu gore, neki od tih termina mogli bi da budu nedostupni i zbog obaveza koje bi u domaćim kup takmičenjima mogli da imaju Kristal Palas i Lids. Iako je do tada ostalo nekoliko meseci, jasno je da će biti potrebno mnogo "gimnastike" kako bi se u raspored "Crvenih đavola" uklopili svi susreti koje treba da odigraju. O umoru i drugim stvarima koje ovakav raspored donosi ne treba ni da počinjemo...

Naravno, probleme sa rasporedom imaće i drugi engleski timovi koji učestvuju u Evropi - a svi su prošli grupnu fazu. Istina, nekima od njih biće lakše da se organizuju, a najveće probleme imaće ekipa sa "Old Traforda". Oni će morati na teren po tri puta nedeljno, tokom gotovo celog prolećnog dela sezone.