Nestvarno!

LUDILO U LIGI EVROPE - LACIO I ŠTURM ISPALI NA BIZARAN NAČIN

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Nesvakidašnja situcija u Ligi evrope - sve ekipe su napravile krug sa istim brojem bodova.

Izvor: Profimedia/Live Media Publishing Group/Alamy Live/SofaScore/printscreen

Završena je grupna faza Lige Evrope za timove koji su se borili u Grupi F, a slobodno možemo reći da ovakvu dramu dugo nismo videli u evropskim takmičenjima. Nakon šest odigranih kola svaki od četiri tima završio je takmičenje sa osam osvojenih bodova! Na kraju, ekipa Lacija nije uspela da obezbedi nastavak takmičenja u nokaut fazi Lige Evrope.

Zbog poraza u poslednjem kolu od Fejnorda, rimski tim se sa treće pozicije u grupi seli u Konferencijsku ligu gde će nastaviti svoju evropsku avanturu. Na prvo mesto grupe stigao je upravo Fejnord koji će tako preskočiti prvu prolećnu rundu u Ligi Evrope, dok je druga pozicija pripala Mitjilandu. Danski predstavnik je u poslednjem kolu savladao Šturm, što je za Austrijance značilo i kraj takmičenja u Evropi. Pogledajte suludu tabelu Grupe F:

Izvor: SofaScore/printscreen

Ova grupa bila je prilično bizarna i pre poslednjeg kola. Nakon što su svi timovi odigrali po pet mečeva na čelnim pozicijama su bili Lacio i Šturm, koji su tada imali negativnu gol-razliku. Oni su u poslednjoj rundi poraženi, pa su na tabeli pali, a pobednici mečeva u šestom kolu obezbedili su prolaz u Ligi Evrope.