Fudbal

CRVENA ZVEZDA ISPALA IZ EVROPSKIH TAKMIČENJA

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Kraj evropske avanture za Crvenu zvezdu već u grupnoj fazi.

Izvor: Profimeda

Kraj evropskih snova za ovu sezonu - Crvena zvezda je eliminisana u grupnoj fazi Lige Evrope. Ubedljiv poraz na gostovanju Monaku (4:1) poslednji je evropski meč srpskog šampiona u tekućoj sezoni, pa sada izabranici Miloša Milojevića mogu da se okrenu obavezama u dva domaća takmičenja.

Utakmica na stadionu "Luj Drugi" bila je prilično jednolična i nije Zvezdi donela mnogo razloga za optimizma. Već na samom startu Kevin Foland postigao je prvi od svoja tri gola, nakon strašne greške Milana Borjana. Pored golmana grešili su i ostali defanzivci pa je tako Nemanja Milunović malo kasnije "namestio" novi opasan pokušaj domaćem timu. Kevin Foland je iskoristio i taj poklon i u 27. minut je već bilo 2:0!

Bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor, a i nastavak je počeo košmarno. Golovin se poigravao sa defanzivcima u kaznenom prostoru, a loptu koju je uputio ka praznoj mreži u gol je zakucao Milan Rodić. Bio je to samo nastavak košmarne noći za odrambene igrače Zvezde, koji su prečesto častili domaće fudbalere. Gelor Kanga je dao nadu, pogodak Aleksandra Pešića koji je poništen zbog ofsajda doneo bi dramu, ali na kraju je Foland postavio konačnih 4:1!

U nokaut fazu Lige Evrope kao prvoplasirani tim ide Ferencvaroš, Monako će sačekati rivala iz Lige šampiona, a Trabzon se seli u nokaut fazu Konferencijske lige.