Fudbal

OVO JE RAZOČARAVAJUĆE, BIĆE POSLEDICA AKO NE BUDE SKUPŠTINE: UEFA i FIFA upozoravaju: TRI nedelje je do Mundijala!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

I predstavnici evropske i svetske "Kuće fudbala" pratili su buran dan u Staroj pazovi

Izvor: MN Press

Izbori u Fudbalskom savezu Srbije ipak nisu održani u ponedeljak, a to se nije svidelo predstavnicima UEFA i FIFA, koji su bili prisutni u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi. Oni su videli da nije bilo kvoruma za Izbornu skupštinu i poručili su da će i u utorak pratiti situaciju.

"Zabrinuti smo zbog činjenice da nije bilo kvoruma za Izbornu skupštinu FSS. Zajedničkim procesom sa FSS smo prošli reviziju izbora u prethodnih godinu i po. Ono što je Srbiji potrebno je stabilnost u vođstvu, jer za samo tri nedelje počinje Svetsko prvenstvo. Sutra u isto vreme na istom mestu će po važećem statutu biti održana Skupština. Delegacija ostaje tu i sutra,a ukoliko se Skupština ne održi moraćemo da obavestimo naše organizacije, da preduzmu konsekvence", kazao je Luka Nikola, predstavnik UEFA, a preneo Mozzart sport.

Predstavnik FIFA Elham Mamadov poručio je da je nastala "razočaravajuća situacija".

"Došli smo očekujući da budemo prisutni na izborima. Nažalost, nije bilo kvoruma i Skupština je morala da bude odložena za 24 časa. Ovo je razočaravajuće. Sva pravna dokumentacija je urađena i revidirana po pravilima FIFA i UEFA. Tri nedelje nas deli od Svetskog prvenstva i zaista se nadamo da će se sutra održati Izborna skupština. Ukoliko se ne održi naše organizacije će diskutovati o tome i biće potencijalnih posledica“, dodao je Mamadov.

S obzirom na to da je za kvorum na Skupštini neophodno prisustvo 43 delegata, izbor novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije odložen je za 24 sata.

Tagovi