Iznenađeni?

ŠPANIJA PRECRTALA ČUVENOG GOLMANA - NEĆE NI ONOG OD 80 MILIONA! Selektor odredio ovu TROJICU za Svijetsko prvenstvo!

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Luis Enrike odabrao golmane za Mundijal.

Izvor: Profimedia

Golman Mančester junajteda David De Hea (31) neće ići na Svijetsko prvenstvo u Katar. Selektor Španije Luis Enrike nije uvrstio ime čuvenog čuvara mreže ni na spisak od čak 55 imena koji je morao da dostavi. Tom odlukom, ipak, nije iznenadio mnoge, jer De Hea nije igrao za reprezentaciju Španije još od oktobra 2020.

Španski list "AS" objavio je da se očekuje da trojica golmana tamošnje reprezentacije za Svijetsko prvenstvo u Kataru budu Unai Simon (25) iz Atletik Bilbaa, Robert Sančez iz Brajtona (25) i David Raja (27) iz Brentforda. To znači da će i golman Čelsija Kepa Arizabalaga biti dio Enrikeovog "Plana B" za Mundijal, iako se u oktobru ustalio pred stativama "plavaca" ispred Eduara Mendija. Čelsi je platio Kepu čak 80 miliona eura prije četiri godine.

Takođe, rezervna opcija za Svijetsko prvenstvo je i čuvar mreže Hetafea David Sorija, a ostaje da se vidi da li će Enrike zaista povesti na Mundijal navedenu trojku, dok će kod kuće ostaviti i golmana Mančester junajteda i golmana Čelsija.

Ova odluka će definitivno biti udarac za De Heu, koji je bio član selekcije na Svijetskom prvenstvu u Brazilu 2014 (iza Ikera Kasiljasa i Pepea Rejne), a 2018. je loše branio na Mundijalu u Rusiji, gdje su mnogi upamtili da je Kristijano Ronaldo dao tri gola dok je on čuvao gol Španije u remiju 3:3. Na tom Mundijalu primio je čak šest golova iz sedam udaraca iz ugla, a nakon svega je krivio loptu kojom se tada igralo Svijetsko prvenstvo, nazivajući je "veoma čudnom".