Fudbal

FUDBALERKE MANČESTER SITIJA VIŠE NEĆE NOSITI BELE ŠORTSEVE! Oglasio se i proizvođač opreme - UKINUĆE SVE koji su te boje

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Fudbalerke Mančester sitija su tražile da ne nose bele šortseve, a klub i "Puma" su im izašli u susret!

Izvor: Profimedia

Mančester siti promeniće boju šortseva koje nosi ženska sekcija tog kluba. Oni više neće biti beli, već bordo boje, i to posle konsultacije sa igračicama. Taj dogovor je postignut da bi fudbalerke bile u stanju da "nastupaju na najvišem nivou" i u toku menstrualnog ciklusa.

Klub i proizvođač opreme "Puma" objavili su zajedničko saopštenje i najavili da će od sledeće sezone naći alternativnu boju za dres. Takođe - sve u dogovoru sa fudbalerkama. Do tada će fudbalerke nositi bordo šortseve sve dok traje takmičarska 2022/23.

"Puma i Mančester siti ponosno rade zajedno sa igračicama, da bi ih podržali i stvorili im najbolje moguće uslove da se osećaju komforno i da nastupaju na najboljem mogućem nivou. Kao rezultat sugestija igrača, a na osnovu zahteva žena da žele da odbace bele šortseve u toku menstrualnog ciklusa, odlučili smo da primenimo promenu u proizvodima koje nudimo igračicama. Od sezone2023/24, nećemo praviti bele šortseve za sportistkinje. Uvek ćemo spremiti i rezervnu opciju za našu domaću, gostujuću i treću garnituru, da bismo rešili problem na koji su ukazale sportistkinje u svim sportovima", saopštila je "Puma".

Ta promena je već realizovana, pa Mančester siti zaista već nosi bordo šortseve, kao i u meču protiv Blekburna u sredu.