TO JE TO!

VRATIO SE MESI, PONOVO IGRA KAO NEKADA: Majstorija za majstorijom, već ima dabl-dabl učinak! (VIDEO)

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

Lionel Mesi je podigao formu nakon što se nije našao na spisku 30 kandidata za "Zlatnu loptu".

Izvor: Profimedia

Makabi iz Haife nije naročito atraktivan protivnik, mnogi bi rekli i da je jedan od najslabijih timova u grupnoj fazi Lige šampiona, ali bez obzira na sve - poluvreme koje je Lionel Mesi odigrao protiv njih može se nazvati "skoro savršeno". Postigao je dva gola i asistirao za treći, dok je njegov tim prvi deo igre dobio 4:1 i - ako uzmemo u obzir rezultat iz Lisabona - gotovo sigurno je obezbedio prolazak u narednu rundu.

Mesi je prvo lepo gađao iskosa sa leve strane, sa ne više od osam-devet metara udaljenosti, da bi u 32. minutu prednost duplirao Mbape. I treći član "surovog napada" Nejmar je pogodio u 35. minutu, a idealno poluvreme zaključio je Mesi fantastičnim golom sa 18 metara, malo pre nego što će sudija poslati igrače na odmor.

Upravo taj drugi pogodak Lea Mesija podsetio je na njegove najslavnije dane, kada je sa ove pozicije bio nezaustavljiv, a mnogi su složni u oceni da je ova sezona možda i najbolja njegova od 2018. godine. Drastično je podigao formu pred Svetsko prvenstvo u Kataru i to se oseti i kroz igre Pari Sen Žermena, a sada kada je još podesio "nišanske sprave" - jasno je kakva će očekivanja biti od Argentine za nešto manje od mesec dana.

Posle slabe prve sezone u Parizu, Mesi na svom kontu već ima 11 golova i 11 asistencija, pa je prvi igrač u "ligama petice" koji je stigao do dabl-dabl učinka... Uživajte!